Fjellklatring med motor

Dette er ikke en sport for dedikerte fotgjengere – det er tid for verdensmesterskapet i fjellklatring med snøskuter!

Fjellklatring med motor
foto: www.snowdevils.org
foto: www.snowdevils.org Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Drømmer du om å være kongen på haugen? Har du talent for å føre en snøskuter, kan du bli kongen av fjellet i USA. Verdensmesterskapet i fjellklatring med snøskuter går av stabelen førstkommende helg (29. mars til 1. april), og tre fjellkonger vinner nærmere 100.000 dollar.

Greatest show on snow

Det er hva arrangørene ynder å kalle denne sinnsyke begivenheten. Opp mot 14.000 tilskuere tar turen til Snow King Mountain i Jackson – Wyoming, hvor konkurransen går over fire dager. Arrangørene er den lokale snøskuterklubben, Jackson Hole Snow Devils.

- Vi gjør dette fordi vi elsker å kjøre med snøskuter og konkurrere. Vi er hva man kan kalle "die hard snowmobilers", skriver arrangørene på sin hjemmeside.

Ikke for fotgjengere

foto: www.snowdevils.org
foto: www.snowdevils.org Vis mer

Wyoming-området kan by på fantastiske rekreasjonsmuligheter, blant annet i Yellowstone Nasjonalpark. Den som ikke lenger finner spenning i milevis av snøskuterløyper, vil definitivt finne utfordringer i Snow King Mountain. Løypen kan du kjøre gjennom på ett minutts tid – gitt at du er heldig med forholdene. Fjelltoppen ligger 460 meter høyere enn byen Jackson. Ferden går oppover, og er lagt opp som en storslalomløype. Enkelte steder heller løypen 45 grader. Det er ikke uvanlig at kjøretøyene mister gripeevnen og triller 40-50 meter nedover fjellsiden – med førere som desperat klamrer seg fast og prøver å stoppe den ville ferden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke rart at et slik spetakkel trekker skuelystne. Selv tilskuerne står overfor utfordringer. Enkelte steder er bakken så bratt at de nesten ikke greier å stå oppreist.

Vil du se på, koster det ti dollar for hele helgen eller fem dollar for en dag.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen.

Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.