Fjellgourmet, snøspenning og villmarksspa

Trivelig atmosfære på Fossheim. Foto: Fossheim Turisthotell Vis mer
Herlig rypemiddag i hotellets gourmetrestaurant.

Begge foto: Fossheim Turisthotell Foto: Fossheim Turisthotell Vis mer


Gourmethelg i Lom

Maten står i fokus på Fossheim Turisthotell i Lom. I mars og april (unntatt påskehelgen) kan du tilbringe en helg her for 2.000 kroner per person. Da er en treretters middag fredag, og en femretters middag lørdag inkludert i prisen. Du får selvsagt også frokost, og muligheten til å smøre deg matpakke å ta med når du skal ut på tur lørdagen.

Det høres absolutt ikke galt ut med 2.000 kroner per person for en helg full av gourmetmat. Kjøkkenet på Fossheim er kjent for å være svært bra - her har Kristoffer Hovland styrt siden 1995, og i 2004 ble innsatsen belønnet med tittelen Årets Kjøkkensjef.

Det går i lokale råvarer hentet fra de nærmeste fiskevannene, fjellområdene og gårdene. Hva slags mat kan vi vente oss dersom vi drar til Fossheim nå?

- Fredagen er det dagens trerettersmeny som gjelder, og den varierer avhengig av råvarene som er tilgjengelige. Lørdagen er det syvretters meny, og da er som regel hovedretten enten rype eller rein, forklarer Annette Bergheim ved Fossheim Turisthotell.

Når du ikke nyter den gode maten, eller slapper av og lar fordøyelsen gjøre sitt, er det gode muligheter for å ta seg en skitur i Jotunheimen. Liker du nedoverski bedre, finner du skisentrene Grotli og Lemonsjøen en halvtimes biltur unna.

Hvor: Fossheim Turisthotell i Lom
Avstand fra byen: Trondheim - 4 timer, Oslo - 4 1/2 time, Bergen - 6 timer
Pris: 2.000 kroner per pers, inkl. overnatting i dobbeltrom, to frokoster, en treretters og en femretters middag.
På nett: Fossheim Turisthotell

Full fart med snørafting.
Foto: Fefor Høifjellshotell Foto: Fefor Høifjellshotell Vis mer
Ras frem over snøen med hundeslede.

Foto: Fefor Huskypark Foto: Fefor Huskypark Vis mer


Fart og spenning på Vinstra

Fefor Høifjellshotell på Vinstra kan du tilbringe en vinterhelg full av vinteraktiviteter som langrenn, alpint, isfiske, isklatring, snørafting og hundekjøring. Frem til påske koster en helg på hotellet 2.000 kroner per person med helpensjon. Vil du ta med deg barna, koster en barneseng 100 kroner natten, mens barn mellom 5 og 15 år betaler halv pris.

Fefor ligger midt i Peer Gynts rike, 930 meter over havet. Det er selskapet Aktiv Villmark som står for snøraftingen, mens Huskypark gir deg sjansen til å kjøre ditt eget hundespann over vidda. Snørafting (to turer ned bakken) koster 100 kroner per person (minimum ti deltakere), mens en halv dags hundesledekjøring koster 900 kroner hvis du vil kjøre sleden selv.

Dersom du ikke er så glad i utendørsaktiviteter kan du heller svømme noen lengder i innendørsbassenget, spille squash, eller unne deg aromaterapi og massasje.

Hvor: Fefor Høifjellshotell og Hytter på Vinstra
Avstand fra byen: Trondheim - 4 timer, Oslo - 4 timer, Bergen - 6 1/2 time
Pris: 2.000 kroner per pers, inkl. overnatting i dobbeltrom, helpensjon
På nett: Fefor Høifjellshotell og Hytter

I restauranten på Haukeliseter serveres det norske råvarer med internasjonal vri.
Foto: Haukeliseter Vis mer
Villmarksspa for de vågale.
Begge foto: Haukeliseter Foto: Haukeliseter Vis mer


Villmarkshelg i DNT-ånd

Haukeliseter på Haukelifjell opplever du samme koselige stemning som på DNT-hyttene ellers i landet, men med en litt mer luksuriøs vri. Haukeliseter drives nemlig av Turistforeningen, men standarden er hakket mer luksuriøs enn det som er vanlig på DNT-hyttene.

På Haukeliseter serveres det nemlig ikke lapskaus til middag. Her får du det stedet selv kaller "crossovermat", det betyr norske råvarer tilberedt med vri fra utenlandske kjøkken. Det kan bety en trerettersmeny med fjellørretpaté, reinsdyrstek og blåbærpannacotta.

Etter en lang dag i langrennssporet kan du koble av i villmarksspaet. Det består av badestamp og vedbadstue. Er du skikkelig barsk kjøler du deg ned i Ståvatn mellom badstuslagene. Villmarksspaet er åpent hver lørdag kl. 18.

En helg i 4-5 manns fjellrom med eget bad koster 1.090 kroner per person (to netter) inkludert frokost (930 kroner for DNT-medlemmer). Med fullpensjonen som inkluderer frokost, nistelunsj og treretters middag, koster helgen 1.640 kroner per person (1.480 kroner for DNT-medlemmer).

En helg på fjellrom for to med eget bad koster 2.210 kroner per person (to netter) inkludert frokost (1.890 for DNT-medlemmer). Med fullpensjon koster helgen 2.930 kroner (2.610 kroner for DNT-medlemmer).

Et familierom for to voksne og to barn (0-13 år) koster totalt 1.005 kroner, og er kun tilgjengelig for medlemmer. Det finnes billigere overnatting der du deler rom med andre, og har bad og toalett i en annen bygning. Da koster overnattingen fra 225 kroner (145 for DNT-medlemmer).

Har du lyst på en helg på Haukeliseter før påske bør du skynde deg å bestille. Overnatting på seteren er veldig populært, og det er ikke så mange plasser ledige.

Medlemsskap i DNT: Et medlemsskap i DNT koster 455 kroner for hovedmedlem, og 195 kroner for husstandsmedlem. Det betyr at dersom du bor sammen med en som er DNT-medlem, behøver ikke du betale fullpris. Barn 0-12 år betaler 70 kroner, ungdom 13-18 år betaler 150 kroner. Sjekk www.turistforeningen.no

Hvor: Haukeliseter på Haukelifjell
Avstand fra byen: Oslo - 4 timer, Bergen - 3 timer, Kristiansand 4 1/2 time, Stavanger - 3 1/2 time
Pris: fra 1.640 kroner i fjellrom inkl. helpensjon.
På nett: Haukeliseter