Mmmmmmm... deilige reker fra Fisketorget Foto: Kim Jansson
Mmmmmmm... deilige reker fra Fisketorget Foto: Kim Jansson Vis mer

Fisketorget

Byens sjel.

Publisert
Sist oppdatert
Fiskehandler Tom Rørnes.
Fiskehandler Tom Rørnes. Vis mer


Fisketorget er Bergens varemerke, og selv om du ikke er så glad i å spise fisk, er det verdt å ta en tur og titte på utvalget som finnes der.

- Fisketorget er selvfølgelig mye større om sommeren enn om vinteren. Men det spesielle er at det er der hele året. Jeg beundrer de menneskene som fortsetter å stå der uansett vær, sier Alvheim fra Reiselivslaget.

Og en av dem som trosser regn og vind er fiskeforhandler Tom Rørnes. Han har stått på Torget i 22 år. For ham er Fisketorget nærmest synonymt med Bergen.

- Fisketorget er det vesentlige ved Bergen. Byen ville mistet sjelen sin uten Fisketorget. Alle tilreisende til Bergen kommer hit. Det er Norges desidert største turistattraksjon, hevder Rørnes.

Og selv om Fisketorget er mest kjent for å vise fram havets delikatesser, finnes det andre varer å få tak i, som for eksempel blomster, frukt og grønnsaker.

Les mer om Fisketorget her(ekstern lenke).

 Foto: Google Earth
Foto: Google Earth Vis mer

Her ligger Fisketorget:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer