Fire lenger unna

Her er fire øyer du kan gå til i Canada og Asia.

Publisert
Sist oppdatert

Moose Island

Utenfor kysten av Five Islands Provincial Park i Colchester, Nova Scotia i Canada, ligger Moose Island. Den er tilgengelig til fots via en halvannen kilometer lang sti når tidevannet er på sitt laveste. Du går på noe gjørmete havbunn, så støvler er anbefalt. Øya er angripelig hovedsakelig fra en side, og det er der tidevannsstripen leder deg inn – ellers er det rimelig steilt fjell og lite egnet for å innta øya fra andre kanter.

Jindo Island

Opplev Moses’ mirakel ved Jindo Island, Sør-Korea. Når tidevannet er på sitt laveste, skapes en naturlig vei over fra landsbyen Hoedong-ri på Jindo Island til den vesle øya Modo. Veien mellom Jindo Island og Modo er 2,8 kilometer lang, og når vannet er på sitt laveste er passasjen 40 cm bred. Åpenbaringen, som gjerne refereres til som Moses’ mirakel, opptrer to ganger i året; i tidlig mai og midten av juli. Denne hendelsen akkompagneres av en festival; Jindo Festival of Mysterious Sea Road.

Til den mystiske havveien hører også en fantastisk legende: Det er cirka år 1480, og beboerne i landsbyen Hodong er alvorlig truet av ville tigere. Tigerne angrep landsbyen igjen og igjen, og til slutt så beboerne ingen annen mulighet enn å flykte til den vesle øya Modo. Flukten skjedde imidlertid i hui og hast, og man glemte den gamle damen Granny Pong. Sittende alene igjen, begynte hun å be til havguden om å bli gjenforenet med sin familie. En natt kom guden til henne i drømmen, og sa ”jeg vil lage en regnbue for deg, så du kan krysse havet over den”. Neste dag gikk hun til stranda som vende mot Modo og ba som vanlig – og plutselig åpenbarte det seg en vei mellom øyene Hodong og Modo, akkurat som en regnbue.

Jindo Island ligger cirka 350 kilometer sør for Seoul. Den er kjent for sine renrasede jindohunder, som har vært forskånet fra parring med andre hunderaser på grunn av øyas isolasjon fra fastlandet. Siden 1984 er øya forbundet til fastlandet med broen Jindo-daegyo Grand Bridge.

Koh Samui

Like utenfor stranden Choeng Mon på den nordøstre tuppen av Koh Samui ligger en liten øy, som er innen tørrskodd avstand når tidevannet er på sitt laveste. Choen Mon er en ganske liten og fredelig strand, kun en kilometer lang, og er ikke altfor pakket med solhungrige turister.

India

I innsjøen Lake Pichola i byen Udaipur ligger de to øypalassene Jag Niwas og Jag Mandir. Byen og innsjøen med de to slottene skal være et romantisk skue, og byen er kjent som innsjøenes by – og faktisk kalt ”Østens Venezia”. Det skal være mulig å spasere ut til begge øyene, men kun i svært hete somre.

Jag Niwas huser i dag et femstjerners luksushotell, Lake Palace Hotel; opprinnelig bygget som sommerresidens for Maharana JAGAT SINGH II. Palasset ble påbegynt i 1743, og stod ferdig i 1746. Kan hende du nøyer deg med å beundre palasset fra utsiden; dersom du skal overnatte her, koster det mellom 300 og 750 USD per natt (2.270-5.670 NOK), avhengig av hvilket rom du foretrekker.

På Jag Mandir ligger Lake Garden Palace, påbegynt av Maharana KARAN SINGH II i 1620, og ferdigstilt av hans sønn, Maharana JAGAT SINGH I i 1652.

  • Mer informasjon om Lake Palace Hotel på Jag Niwas finner du her.
  • Tilbake til hovedartikkelen
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer