Fire ganger dyrere for småbarn

De får heller ikke lov å bestille eget sete hos flyselskapet.

<b>RYANAIR:</b> Ryanair tar 200 kroner i spedbarnsavgift, uansett. Her blir dette 325 prosent dyrere enn voksenbilletten. Og du får ikke lov til å kjøpe eget sete til spedbarnet!
RYANAIR: Ryanair tar 200 kroner i spedbarnsavgift, uansett. Her blir dette 325 prosent dyrere enn voksenbilletten. Og du får ikke lov til å kjøpe eget sete til spedbarnet! Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er hos Ryanair vi finner denne saftige prisforskjellen.

Voksenbilletten koster 47 kroner, mens barn under to år må ut med 200 kroner - selv om de ikke får eget sete. Priseksempelet er for en reise fra Moss Lufthavn Rygge til Paris.

Beløpene er i seg selv ikke store, men likevel: Barnebilletten er altså 325 prosent dyrere enn voksenbilletten!

Ifølge Ryanairs gebyrregulativ, betaler man et fast gebyr for barn under to år, en spedbarnsavgift. Denne koster 20 pund eller 20 euro - eller altså 200 kroner. Gebyret er fast, og gjelder per barn per enveis reise.

– Hvorfor er det mer enn fire ganger dyrere for en småbarnsbillett, enn for en voksenbillett?

– Ryanair er Europas største flyselskap og våre lave priser sikrer at flere familier kan reise utenlands enn noen gang tidligere. Ryanair har en fast avgift på 20 euro for spedbarn, som er 50 prosent billigere enn vår gjennomsnittspris på 39 euro, og den påvirkes ikke av prissvingninger, sier Stephen McNamara i Ryanair til DinSide.

Ikke lett å finne de rimelige billigbillettene

Ikke mulig å bestille eget sete

Ifølge Ryanairs reglement, er det heller ikke mulig å bestille eget sete til barn under to år. Babyseter eller bilseter er ikke tillatt i kabinen, og barnet må sitte i en voksens fang.

Dette til forskjell fra både SAS og Norwegian, hvor det er fullt mulig både å bestille eget sete også til spedbarn, og å medbringe bilstol som du kan plassere barnet i, i det ekstra setet.

Dette er ekstrakostnadene til flyselskapene

Her flyr spedbarn gratis

Hos SAS reiser spedbarn gratis, eller betaler kun skatter og avgifter, avhengig av destinasjon. På utenlandsreiser får de 90 prosent rabatt, slik at spedbarnet da betaler 10 prosent av voksenprisen, pluss skatter og avgifter. Da sitter spedbarnet på fanget. Dersom du ønsker det, kan du likevel bestille et eget sete til spedbarnet, men da betaler du som for en barnebillett for de mellom 2 og 12 år, som er 75 prosent av voksenprisen. Du kan da ta med en bilstol og plassere den i setet ved siden av deg.

Hos Norwegian kan småbarn under to år reise gratis dersom barnet sitter på fanget. De betaler ingen avgifter. Dersom ønsket, kan småbarn også hos Norwegian kjøpe eget sete, men da må det løses barnebillett for barnet. Barnebilletten koster da 75 prosent av voksenbilletten, og egnet bilsete må medbringes.

DAT, som ganske snart starter flygninger fra Ryanair-flyplassen Moss Lufthavn Rygge, lar småbarn fly gratis på fanget til voksne. Her er det imidlertid ikke mulig å bestille eget sete som hos SAS og Norwegian.