Finstas i luften gir bedre service!

En ekstra pose peanutter, en flaske champagne eller kanskje en oppgradering fra økonomi- til businessklasse? Alt er avhengig av hvordan du kler deg!

Ta på deg finstasen når du skal ut og fly. Det er konklusjonen i en undersøkelse foretatt av det amerikanskbaserte reiseforlaget, Fodor Publications. Av 600 spurte svarte over 70 prosent at de valgte å kle seg fint ved flyreiser fordi de opplever at det gir bedre service fra flyselskapet.

Kle deg til businessklasse

Hvordan du kler deg er viktig, også når du er på reisefot.
Hvordan du kler deg er viktig, også når du er på reisefot. Vis mer

Bedre service om bord på et fly kan bety alt fra en ekstra peanøttpose til en gratis flaske champagne. Men det kan også bety oppgradering av billetten.

- Det hender at vi oppgraderer folk fra økonomi til business, forteller informasjonskonsulent i SAS Trine Løvberg. Det er klart at folk som er fint kledd har bedre sjanse. Vi ville for eksempel neppe oppgradert noen som kommer i t-skjorte, sandaler og slitte olabukser.

Oppgradering ved fulle fly

Størst sjanse for å bli oppgradert har du når flyet er fullt. Har flyselskapet overbooket setene i økonomiklassen blir første løsning å flytte passasjerer over i businessklasse. Og det er nå du bør se skarp ut…

- Hvis det er fullt må vi ta en vurdering, og da er det som regel passasjerer som kler og ter seg pent som stiller i første rekke, sier Løvberg.

Vurderingen taes som oftest når du venter på ombordstigning i avgangsgaten. Men hvordan skilles egentlig klinten fra hveten?

Artikkelen fortsetter under annonsen

- En velkledd person er godt stelt, har en fin bukse, fin skjorte – dog ikke nødvendigvis hvit eller med slips. En jakke teller også positivt, sier Løvberg.

Stevnemøte i luften?

Nå er ikke bedre service den eneste grunnen til at vi kler oss fint når vi skal ut på reise. 28 prosent av kvinnene og 18 prosent av mennene i undersøkelsen svarte at de kledde seg fint i håpet om å treffe interessante mennesker under reisen. Videre var frykten for å miste finklærne med bagasjen en avgjørende faktor, med 12 prosent for kvinner og 9 prosent for menn.

Så da er det vel bare å pakke om kofferten. Flere tips for reisen finner du i artikkelseriene Reis Billig! og Helse på reisen. Ta også en titt hva leserne anbefaler i Din Reiseguide.