<strong><b>FIRE STJERNER:</strong></b> Finnair er det eneste flyselskapet i Norden som lever opp til fire stjerner. Foto: Finnair
FIRE STJERNER: Finnair er det eneste flyselskapet i Norden som lever opp til fire stjerner. Foto: Finnair Vis mer

Finnair - et fire stjerners flyselskap

Men hvordan det gikk med SAS, Norwegian og Icelandair?

Publisert
Sist oppdatert

Hotellene og restaurantene har det, men visste du at flyselskaper også har stjerneklassifisering?

Nylig fikk flyselskapet Finnair fire av fem stjerner i den årlige kåringen til Skytrax . Dermed er Finnair det flyselskapet som skårer høyest i Norden.

Skytrax er en offentlig tjeneste, som vurderer flyselskapenes kvalitet og servicenivå. Nå har de offentliggjort en liste over hva slags stjerner flyselskapene fortjener.

Icelandair, Norwegian og SAS fikk derimot bare tre av fem stjerner, mens Iceland Express måtte nøye seg med to poeng, ifølge Check-in.dk

Tre stjerner indikerer at flyselskapet har en tilfredsstillende standard på de fleste kategoriene, men reflekterer noe lavere standard for service og/eller produkt.

Les også: Ryanair kåret til dårligste flyselskap

– Velfortjent

– Finnar fortsetter med å forbedre standarden og leverer kvalitet i både produkt og service, noe som gjør at fire stjerner er velfortjent, uttalte Edward Plaisted, administrerende direktør hos Skytrax.

Air France, British Airways, Emirates, Lufthansa, Thai Airways og Turkish Airlines er noen av de 31 flyselskapene som også fikk fire stjerner.

Flyselskapene som fikk fem stjerner er:

 • Asiana Airlines
 • Cathay Pacific Airways
 • Hainan Airlines
 • Qatar Airways
 • Singapore Airlines
 • Malaysia Airlines er fortsatt under vurdering for topplassering.

  Klikk her for å se hele listen

  4-stjerner betyr at flyselskapet har god standard på alle kategoriene, inkludert servicen.
  Rangeringen er vurdert av Skytrax etter en detaljert produkt- og serviceanalyse, og er ikke koblet til kundens rangeringer, uttdyper Skytrax på nettsiden.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer