Finn veien på nett

Paris-Barcelona: 1.083,10 kilometer. Reisetid: 663 minutter – eller 11,5 timer. Ruteplanleggere på nett gjør reiseplanleggingen til en lek.

Det som tidligere krevde gode kart og en skarp kalkulator, krever nå bare en viss grad av rettskrivningskunnskaper; Utregninger av avstand og reisetid gjør ruteplanleggerne for deg. De kan også være behjelpelig med å finne hoteller, attraksjoner, restauranter og mye annet av interesse på strekningen.

Her er et knippe ruteplanleggere på nett. Et godt tips er imidlertid å sjekke avstander og tidsforbruk med flere av stedene, for å få et mest mulig nøyaktig bilde av virkeligheten.

Norge

En tjeneste spesielt dedikert til Norge, finner du her i regi av Statens vegvesen og Statens Kartverk:

Visveg
gir deg avstander, veibeskrivelser og reisetid. Tjenesten er imidlertid ikke fullstendig når det gjelder å finne alle gatenavn.

Europa

Bilprodusenten Opel
har ruteplanlegging, både på den norske og den tyske siden. I denne artikkelen har vi lenket til den tyske siden, ettersom den norske er mer ustabil med tanke på tilgjengelighet, enn den tyske. Du kan selvsagt forsøke den norske siden – klikk på reiseruteguide i venstre marg. Distanse oppgitt i kilometer.

Shell
viser vei i Europa. Du får veibeskrivelse, distanser og reisetid – og i tillegg kan du søke etter attraksjoner, hoteller, restauranter – og selvsagt Shell-stasjoner – i et valgt område.

Tyske Web.de
tilbyr ruteplanlegging fra by til by i hele Europa, og detaljerte kart på gatenivå for Tyskland, Østerrike og Sveits. Her får du dessuten nyttig informasjon om kø på tyske veier, ferieterminer og veiarbeidsområder i Tyskland.

Tyske Routenplaner
har ruteplanlegging for Europa, med veibeskrivelser og kart av ruten, samt kart over ankomststed. Her kan du også taste inn ønsket avgangs- eller ankomsttid, og planleggeren legger opp ruten etter dette.

Michelinguiden
tilbyr ruteplanlegging i Europa. Tjenesten beregner distanser, tidsforbruk, og hvor mye penger du trenger til veiavgifter underveis.

Europa og andre verdensdeler

Veibeskrivelser i andre deler av verden finner du på disse vevsidene. Noen av dem tilbyr også reiseplanlegging i Europa i tillegg.

Marriott
gir deg rutebeskrivelser i USA og i store europeiske land – som Tyskland, Spania og Storbritannia. Her har du også muligheten til å få listet hoteller på strekningen.

maporama
kan guide deg på vei i Europa og USA. Veibeskrivelser, avstander og tidsforbruk – samt beregnet gjennomsnittsfart og til og med værforhold på avreise- og ankomststed.

Du finner frem i USA
med ruteplanleggeren freetrip. I tillegg til rene veibeskrivelser, kan du også få assistanse til å finne overnattingssteder som passer akkurat din lommebok, restauranter og turistattraksjoner på strekningen.

msn
viser vei i USA, Canada, Mexico og Europa.

Australske travelmate
viser vei i Australia. Denne tjenesten hjelper deg også med å finne fram i turistattraksjoner, kultur, restauranter, overnattingssteder og mye mer.

Øvrige lenkeguider

 • Reisehelse på nett

 • På reise med barn

 • Skiguide til nettet
 • En backpackers nettguide til verden

 • Bildesafari på nett

 • Reiseguider
 • Reiseoperatører

 • Vær

 • Reiseinspirasjon
 • Overnatting

 • Fly og ulykker
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.