Finn veien på nett

En ny tjeneste, rutebok.no, er nylig lansert. Her kan du finne veien på buss, båt, tog og fly.

Publisert
Sist oppdatert

En enorm database må ligge til grunn for rutebok.no. En tjeneste som åpnet tidlig i januar, med den hensikt å gi oss mulighet til å finne ruter på både små og store distanser i Norge. Og ut av Norge. Dessverre må du abonnere for å få vite hva reisen vil koste, og for å få se kart, rutetabeller og lignende tilleggsinformasjon.

Vanskelig rute

Vi har satt rutebok på en test, og valgt utreise fra en liten plass i Møre og Romsdal, Batnfjordsøra. Derfra ønsker vi oss til København via Gardermoen. Hvordan foreslår rutebok at vi gjør dette? Resultatet ser du nedenfor:

Finn veien på nett


Rutevalg

Drøye 12 timer vil kjappeste rute kreve av tid. Hva det vil koste vet vi imidlertid ikke. Det kan vi riktignok prøve å finne ut av nå i januar. Ruteboken har nemlig lagt alle funksjoner åpent for utprøving - gratis - frem til neste måneds begynnelse.

Få priser

Prisopplysninger må du betale for fra februar av.
Prisopplysninger må du betale for fra februar av. Vis mer


Som skrevet, så gjort. Vi har gjort søket på nytt i innlogget modus. Dessverre blir resultatet nesten det samme. Ingen priser synes i det ruteforslaget vi får presentert. Ved andre søk er togpriser og fergepriser de eneste vi får se, mens verken buss, taxi eller fly er lagt inn så vidt vi kan se på våre prøvesøk. Pluss imidlertid for at det er lagt inn anslag på hvor lang tid du trenger på å gå mellom diverse stoppeplasser.

Andre tjenester

Både karttjenester, rutetabeller, rabatter og avstandsberegner er tjenester du fra februar må være betalende bruker for å få tilgang til. En del av informasjonen virker noe ufullstendig, og enkelte linker virker faktisk ikke. Det får vi anta endrer seg når tjenesten skal skaffe seg betalende brukere.

Annet av den informasjonen du betaler for tilgang til, finnes gratis tilgjengelig andre steder på nett. For eksempel gjelder det oversikt over skoleferiene, som du også finner på DinSide. Men her får du altså mye praktisk informasjon i forbindelse med reiseplanleggingen samlet på ett sted, der rutetjenesten definitivt er den biten som imponerer mest. Målgruppen for betalingstjenesten nok først og fremst bedrifter. Prisen for en bruker er 1.528 kroner. Flere brukere samme sted gir rabatter.

Ekstern lenke:
Her finner du Rutebok.no.

Verktøy for reiselyst


Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer