Mallorca kan by på 26°C.
Mallorca kan by på 26°C.Vis mer

Finn varmen i Europa

Kalenderen påstår at våren er over oss. Gradestokken er imidlertid ikke enig.

Med temperaturer på den blå siden av gradestokken, er det ikke mye som minner om vår her hjemme ennå. For deg som er stivfrossen og fysen på opptining, har vi spurt meteorologene til råds om hvor vi kan dra for å finne mer vårlige temperaturer. Vi har forsøkt å finne våren nærmest mulig hjemme, tilgjengelig innenfor en rimelig reisedistanse for et kortere avbrekk i hverdagen.

Kaldt i nord

Det er ikke bare her i Norge det er kaldt for tiden. Ifølge meteorolog Asbjørn Salbu ved Storm Weather Center er det mye urolig vær i den nordligste delen av Sentral-Europa, og det er kaldere enn det pleier å være i disse områdene. Slik er det også ventet å være den kommende uken. Er du på jakt etter varmen, må du derfor ta sikte på sørligere breddegrader.

Sør for Alpene venter varmen

Både meteorolog Trygve Aas ved Det norske meteorologiske institutt og hans yrkesbror Asbjørn Salbu ved Storm Weather Center, retter pekestokken mot sør for Alpene for gode temperaturer. Likevel får du ingen varmegaranti om du karrer deg over Alpene.

- Akkurat nå ligger det varmluft over Spania og Portugal, men det kan komme kaldere luft inn over disse områdene, sier meteorolog Salbu.

Garantert vår?

Hvor kan vi så reise for å være noenlunde sikre på å møte myke temperaturer og vårens blide åsyn? Salbu forteller at Middelhavsområdene er mer sikre steder, hvor det er vanlig med temperaturer rundt 20°C på denne tiden. Med Middelhavsområdene mener han områder som Italia, Hellas, Sør-Spania, Nord-Afrika og Sør-Tyrkia.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Middelhavsområdene de sikreste

Også meteorolog Aas ved Det norske meteorologiske institutt vender nesen mot Middelhavsområdene når han skal peke ut vårlige steder i mars.

- Rundt det meste av Middelhavsområdet ligger temperaturene på omkring 20°C, forteller Aas. Gibraltar hadde en maksimumstemperatur på 21°C i går, Lisboa, Malaga og Aten kunne vise til 20°C, og på Sicilia var det rundt 18-19°C. Ser vi mot svartehavskysten hadde Istanbul 21°C, forteller meteorolog Aas.

Her finner du varmen:

For å gi deg en pekepinn på hvor du kan forvente å finne våren; her er forventede temperaturer for i dag på følgende steder – utvalgt av meteorolog Salbu ved Storm Weather Center. Du kan lese mer om enkelte steder ved å klikke på stedsnavnet.

 • Roma, 20°C

 • Aten, 21°C

 • Madrid, 19°C

 • Mallorca, 26°C

 • Rhodos, 21°C

 • Kreta, 20°C
 • For kun noen tusenlapper kan du faktisk få med deg våren i Europa. Flere av disse stedene figurerer i DinSides restplassoversikt. I skrivende stund finner vi for eksempel en firedagers tur til Mallorca i begynnelsen av april, for kun 1.995 kroner.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.