Finn drømmeboligen på Sjølyst

- Alle går med en drøm om å få kjøpt seg noe i utlandet før eller siden, sier Heidi Johansen i eiendomsselskapet Solmer AS.Hun representerer et av mange eiendomsselskap du kan møte på messen Hjem i utlandet siste helgen i april.

Mange drømmer om egen bolig på sydligere breddegrader.
Mange drømmer om egen bolig på sydligere breddegrader. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

27. og 28. april vil du på Sjølystsenteret i Oslo kunne møte formidlere av fast eiendom i Spania med øyer, Frankrike, Florida, Italia, Kypros, Portugal, Hellas og Kreta. Du vil også kunne få informasjon om diverse aspekter rundt skatt, arverett og annet som angår deg som lurer på å kjøpe eiendom i utlandet.

Feriested

Vi har snakket med representanter fra to meglerselskaper som driver med formidling av eiendommer i utlandet, og som du vil kunne treffe på den kommende messen. Mange går nok med en drøm om å kjøpe eiendom i utlandet, men ifølge Heidi Johansen i Solmer AS og Agnar D. Carlsen i Norsk Megling AS, er ikke førsteprioritet nødvendigvis å flytte fra Norge.

- De fleste kjøper for å ha det som et feriested, sier Carlsen i Norsk Eiendomsmegling. Med de hytteprisene som er i populære områder som Hafjell og Tjøme i dag, kan du få en flott eiendom i Syden for 1/3 av prisen for en hytte i de områdene. Mange av våre kunder har solgt sin fritidseiendom her i Norge og kjøpt eiendom i Syden. Det er jo også billigere å komme seg dit ned nå, sier Carlsen.

- De fleste vi har solgt til er gjerne 40-50 år, som kjøper med tanke på å bruke det mer permanent senere, sier Johansen i Solmer AS.

Populære land

Selskapet Solmer AS selger kun eiendommer i Frankrike, mens Norsk Megling AS formidler eiendommer i Frankrike, Italia, Spania og Hellas.

- Vi har størst salg i Frankrike; vi selger rundt 40-50 eiendommer i Frankrike hvert år, 20-25 i Italia og rundt det samme i Spania, forteller Carlsen i Norsk Megling.

Somler åpnet kontor i Norge 1. januar i fjor, og Johansen forteller at de ble svært overrasket over responsen.

- Det var mye større interesse enn vi hadde forventet, forteller hun.

Flyttefavoritter

Dersom du bor i utlandet mer enn 6 av årets måneder, må du melde flytting. Tradisjonelt sett har Spania vært det mest populære av middelhavslandene å emigrere til, ifølge statistikk fra Statistisk Sentralbyrå. I 2000 meldte 1.109 nordmenn flytting til Spania, mens 207 meldte flytting til Frankrike, 91 til Italia og 64 til Frankrike.

Mest populære land å flytte til for nordmenn i 2000 var Sverige med 2.883 norske innvandrere, Danmark med 1.716 og USA med 1.231.

Ferske flyttetall fra 2001 er ventet fra Statistisk Sentralbyrå i løpet av høsten.

Tips om bolig i utlandet på DinSide Økonomi:

 • Gresk bolig til halv pris – kjøpsråd.

 • Flytt deg rik: Skatt i verden.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!