Finn din storby

Livredd for å fly? En drøss unger på slep? En overfylt bankkonto? Vi hjelper deg med å finne din storby.

Selv om de langt fra er av ny dato, er Gaudis byggverk fortsatt hypertrendy. Foto: Inga
Selv om de langt fra er av ny dato, er Gaudis byggverk fortsatt hypertrendy. Foto: Inga Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

En viktig reiselivstrend er å velge bort fisketur og fjellvandring med caffe latte og mojitos, i de virkelig store byene.

- Storbyromantikken blomstrer og storbyhopping er blitt vanlig feriefortagende. Det er nesten sånn at man trenger ferie når man kommer hjem fra ferien, sier trendanalytikeren Paal Fure i Bengal Consulting.

Men storby er ikke bare storby. Den bereiste har oppdaget at noen byer er villere enn andre, mens andre er mer romslige for firebarnsfamilien. Plukk og velg fra DinSide Reises store storbymeny. Til høyre lenger ned på denne siden kan du også si din mening - hvilken storby setter du høyest?

 • Den trendy
  Barcelonas spenstige arkitektur, det ville nattelivet som strekker seg til ut på formiddagen, og de vanvittige shoppingmulighetene, og ikke minst den sexy maten på de utallige tapasbarene gjør byen til et mekka unge med sans for design og høy partyføring.

  Dårlig tid? Med DinSide Reises must-liste til weekendturen til Barcelona er du fullt på høyde når Barcelona diskuteres.

 • Den voksne
  Den voksne velger seg Roma som tumleplass. Den evige stads smale gater, minnesmerker som Colosseum, Panteon og Vatikanstaten, deilige frascativin, og livlige stemning, appellerer til den erfarne reisende. Roma rekker du aldri på verken en weekend eller ferie, men ved å kaste en mynt i Trevifontenen, er du garantert et gjensyn.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  I DinSide Reises store Romaguide, finner du oversikten over de umistelige severdighetene, hva du for enhver pris bør unngå, og mange flere nyttige Roma-tips. I denne artikkelen leser du om shopping i Roma.

 • London går nok aldri av moten for nordmenn - selv ikke i disse munn- og klovsyketider.
Foto: Zahava Jones, http://hotels.about.com/ Foto: About.com
  London går nok aldri av moten for nordmenn - selv ikke i disse munn- og klovsyketider.
  Foto: Zahava Jones, http://hotels.about.com/ Foto: About.com Vis mer

 • Den shoppinggale
  - Kjæresten min er utro med med min beste venninne, og jeg er nedfor. Hva gjør jeg, skriver en leser inn til de britiske utgaven av motebladet ELLE.
  - Vel, er det ikke derfor Harvey Nichols ble funnet opp, darling, svarte magasinet glatt.

  Når du bekymrer deg for at pengene dine skal gå ut på dato, reiser du til London. Her forsvinner pengene fortere enn du får sagt Calvin Klein. På markeder som Portobello Road, Petticoat Lane og Old Soitalfields Market, finner du de sjeldne loppisfunnene. Bluser i 20.000-kronersklassen fra Dior, John Galliano og Ralph Lauren, finner du på Harvey Nichols. Eksentrisk små plagg, broderte vesker og tøfler kjøper du i de små galleriene i Soho og Notting Hill. På Oxford Street ligger de store kjedeforretningene; Amerikanske GAP, italienske Benetton, britiske Laura Ashley og franske Kookaiï på rekke og rad, sammen med flere flotte varemagasiner.

  I vår restaurantguide finner du nyttige insidertips om restaurantlivet i London.

 • Den eksentriske
  Den som går sine egne veier, finner veien til Reykjavik. Hopp i de varme kildene, spis sauetestikler i myse, ri islandshest eller lær deg mer om islandsk falloskultur på sagaøyas fallosmuseum. Reykjavik har til tross for sine 250.000 innbyggere et godt utvalg av restauranter som spenner fra det tradisjonelle islandske kjøkken til moderne crossover-menyer.

  DinSide Reises guide til storbyliv i Reykjavik finner du her

 • Flyskrekkturisten
  Storbyentusiasten som ikke tør fly, velger seg København. Etter en natt med på en DFDS-ferge fra Oslo havn, klapper du utvilt og blid til kai midt i storbystemning med cafeer og fornøyelser i rikt monn. På Nørrebro er det kort avstand mellom hippe gallerier, eksentriske brukthandlere og virkelig avslappet atmosfære på de mange trivelige vannhullene. I Tivoli forlyster du deg på gammeldags vis med sukkerspinn og karuseller. På Strøget koser du deg med røde pølser og gatesangere med og uten sangstemme.

  Flere Københavntips finner du her. Vil du gjøre det av med flyskrekkpinen, forteller vi deg hvordan du kan gjøre det i denne artikkelen.

 • Er du blakk men sugen på mer storby? Eller har du et reisefølge som ennå ikke har entret ungdomsskolen? Flere urbane ferietips finner du i denne artikkelen..

Ut på tur?

Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.