Finn din sommerdille

Fleks musklene på stranden eller i parken, og demonstrer ynde og kroppsbeherskelse med sommerens fritidsdiller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Slapp solbader eller glinsende solsprader. Valget for den som vil synes på stranda er lett. Få på glinsende sololje, stram bicepsen og finn frem lekesakene som gjør det tilforlatelig å være i aktivitet blant slappfiskene. Og om du ikke har behov for å vise deg, er det moro med noe å finne på uansett.

 • Her er aktive forslag - fra fattigmanns frisbee til dyre drager.

 • Se to verdensmestere i frisbee i aksjon.

 • Skroll ned for mer.

  Verdensmestre

  Sune Wentzel demonstrerer kvalitetstest av frisbee: Den skal kunne bøyes, men må komme tilbake i fasong etter bøying.
  Sune Wentzel demonstrerer kvalitetstest av frisbee: Den skal kunne bøyes, men må komme tilbake i fasong etter bøying. Vis mer


  En vanlig dag i Frognerparken i Oslo, møter vi ikke mindre enn to verdensmestre i frisbee. Norske Sune Wentzel og amerikanske Tom Leitner demonstrerer med noe som til forveksling ligner lekende letthet en rekke mer kompliserte frisbeemanøvrer for oss. For amatører anbefaler de å prøve på frisbee-golf. Det går ut på at du prøver å treffe utpekte gjenstander med frisbeen, for eksempel et tre, en stein eller en stolpe.

  - En god frisbee skal kunne bøyes uten å knekke, men samtidig vende tilbake til opprinnelig form etter at du har bøyd den. De billige er gjerne for myke, eller knekker ved hard bruk, tipser Sune Wentzel.

  - Dessuten er de harde dårlig egnet for barn, de blir vonde å ta imot.

  En grei frisbee bør koste omkring 150 kroner i Norge, og selv verdensmestere bruker masseproduserte varer i konkurranser.

  Verdensmesterne

  Sune Wentzel fra Oslo er tre ganger allround-verdensmester, mens Tom Leitner fra California er 12 ganger verdensmester i fristil-frisbee. De to har holdt show sammen i mange land verden over, og også opptrådt på MTV Europe.

  Marte Bergseng demonstrerer Diablo.
  Marte Bergseng demonstrerer Diablo. Vis mer


 • Se bilder av verdensmesterne i aksjon i Frognerparken.
 • Mer sommermoro

  Et annet hett tips for deg som vil imponere omgivelsene er Diablo. Du har kanskje sett gateartister vise sine kunster med dette utstyret: To pinner med et langt tau mellom og en forvokst trådsnellelignende sak er alt du trenger.

  - Det bør være mulig å lære seg å bruke dette i løpet av en dag, sier Marte Bergseng som demonstrerer utstyret for oss på Festmagasinet Standard i Oslo, som blant annet selger mye fristende lekeutstyr for sommerbruk.

 • Her er andre aktive sommerforslag.
 • Verktøy for reiselyst


  Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Valutakalkulatoren
  gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!