Finn din Kanariøy

Spanias høyeste fjell, paddeflate sandstrender, masseturisme eller ensomhet. Finn din favoritt blant Kanariøyene.

Det er godt med bassenger på Kanariøyenes hoteller.
Det er godt med bassenger på Kanariøyenes hoteller. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant fire store, tre små og noen enda mindre Kanariøyer er det variasjon i vente for deg som kommer på besøk. Du er blant likemenn og -kvinner stort sett overalt. Riktig turistfritt blir det aldri på de populære øyene utenfor Afrika. Men ved å velge reisemål bevisst, kan du selv styre hvordan oppholdet blir. Både med hensyn til masseturisme, severdigheter, strender og andre opplevelser. Trenger du assistanse i valget? Bruk vår guide til å finne reisemål som passer for deg.

For luksusdyret

Hvor finner du luksushotellene? Hvor kan du menge deg med de aller feteste lommebøkene? Stikkord er femstjerners hoteller og rike skipsredere.

 • Er dette ferien for deg, får du kanari-tipsene her.
 • Barnefavoritter

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Små er de, og leke vil de. Barn fryder seg over søte dyr, varmt vann og badevær. Tilpassede hotellanlegg, sandstrender og fornøyelsesparker er våre stikkord.

 • Reiser du til Kanariøyene med barn, får du tipsene her.
 • Jo flere vi er sammen, eller helst alene?

  Noen trives best i flokk. Kanariøyene er grisefestenes hjemland og masseturismens vugge. Her er det ikke vanskelig å finne andre turister, og øyene har også sine storbyer med mest lokale innbyggere. Turistghettoer og byliv er våre stikkord.

  Mens noen helst vandrer sammen, frister andre en mer ensom tilværelse. Når drømmen er en ensom sandstrand og frihet til å gjøre hva du vil uten å forholde deg til andre, kan Kanariøyene være feil valg. Men det finnes enkelte unntak. Ensom natur og få turister er stikkordene her.

 • Blomstrer du i de store folkemengder, eller vil du helst kjøre solo? Her er tipsene for å guide deg på rett vei.
 • For naturfrikeren

  Høyt over havet kommer du på Tenerife. Her på veien opp til Teide.
  Høyt over havet kommer du på Tenerife. Her på veien opp til Teide. Vis mer

  Guds mer eller mindre frie natur lokker mang en villmann på tur. Kanariøyene er kanskje ikke det første reisemålet du tenker på om naturopplevelser er i fokus, men aldri si aldri. Våre stikkord er vulkaner og ville raviner.

 • Naturopplevelser på Kanariøyene finner du blant annet her.
 • For badeengler

  Det er ikke lekre badestrender og langrunn sandbunn som dominerer de fleste av øyene. For deg som jakter på de store strandopplevelsene gjelder det å vite hvor du skal legge veien. Her er stikkordene lavasand og fredede strandområder.

 • Se hvor du finner de heftigste strandopplevelsene på Kanariøyene.
 • Været

  Tirsdag ble øygruppen rammet av et kraftig uvær. Flere turister ble i følge VG tatt av springflo og omkom. Veier er gravd ut, strender er skylt bort og mange er rammet av oversvømmelser.

  Det hender at øygruppen rammes av dårlig vær. I januar i fjor var det rekordkaldt, og turister med kun t-skjorter og shorts i bagasjen måtte ut på shopping for ikke å fryse lemmene av seg. Det er likevel sjelden at tilreisende og turistindustrien som øyene er så avhengig av, opplever så fæle forhold som denne uken.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!