Finn din greske øy

Hellas består av tusenvis av øyer. Det finnes garantert en som er helt perfekt for deg. Her er våre tips.

Publisert
Sist oppdatert

Hellas er vårt nærmeste øyparadis, og hvert år drar hundretusener av europeere på ferie til de greske øyer. Uansett hva slags ferie du kunne tenke deg, finnes det en øy som passer. Les våre tips, og del gjerne dine erfaringer med andre lesere.

FOR FAMILIEN

For en rolig og avslappet familieferie er Antiparos midt i blinken. <br />
<i>Foto: Antiparos Island</i> Foto: Antiparos Island
For en rolig og avslappet familieferie er Antiparos midt i blinken.
Foto: Antiparos Island Foto: Antiparos Island Vis mer


Den lille øya ANTIPAROS ligger ved siden av Paros i Kykladene, og er en favoritt blant skandinaviske barnefamilier nettopp fordi den er så liten og oversiktlig. Det er flere fine strender rundt Antiparos by. Hovedgaten er bilfri, og rundt det lille torget ligger det barer og restauranter. Sammen med et par diskotek gjør de Antiparos til et sted også tenåringene trives. Den underjordiske grotten er den eneste attraksjonen på øya, men Paros er en kort båttur unna, og der er det mer å finne på.

Hvordan komme seg hit:
Apollo har charterturer til Antiparos. Da flyr du til Santorini og tar ferge eller hydrofoil derfra til Paros, og så fergen over sundet til Antiparos. Drar du på egenhånd tar du fly til Aten, Santorini eller Mykonos og ferge til Paros derfra.

På nett:
Antiparos island

Les også:
Reisebrev fra Antiparos

FOR DE VOKSNE

På Chios opplever du det ekte Hellas. <br />
<i>Foto: Hellaswings</i> Foto: Hellaswings
På Chios opplever du det ekte Hellas.
Foto: Hellaswings Foto: Hellaswings Vis mer


CHIOS er Hellas femte største øy, og ligger i Egeerhavet like utenfor Tyrkias kyst. Denne øya er ganske uoppdaget av de store chartermassene, og passer bra for voksne turister som vil ha det rolig og fredelig. Chios har flotte strender, vakre kirker og mange spennende severdigheter for historisk interesserte. Blant annet godt bevarte middelalderbyer, og en bysantisk festning.

På nett:
Chiosnet.gr

Hvordan komme seg hit:
Lilleput og HellasWings har turer hit. Ellers kan du ta fly til Athen, og et innenriksfly videre til Chios. Du kan også fly til Lesvos og ta ferge derfra.

FOR KJÆRESTEPARET

Santorini er den klassiske greske øya. <i>Foto: Apollo</b> Foto: Apollo
Santorini er den klassiske greske øya. Foto: Apollo Foto: Apollo Vis mer


Klassikeren SANTORINI er midt i blinken for par som ønsker seg en romantisk ferie i solen. Mens barnefamiliene, øylofferne og ungdomsgjengene tar fergene videre mot de andre øyene i Kykladene, kan kjæresteparet bli igjen og nyte livet. På øya finnes det mange hyggelige hoteller med fantastisk beliggenhet og utsikt over havet. Rusle langs Fira eller Oías trange gater, finn en restaurant med uteservering på klippekanten og se på solnedgangen mens dere spiser.

Hvordan komme seg hit:
Apollo har charterturer til Santorini, men da bor man på østsiden av øya, der strendene er. Vil du bo i klippebyene bestiller du bare flybillett, og fikser overnatting selv. Du kan også bestille flybillett til Aten, og så ta et innenriksfly derfra, eller ta en ferge fra Piraeus.

På nett:
Santorini.net
Travel to Santorini

FOR FESTLØVENE

Fest for de ublue på Mykonos. <br />
<i>Foto: Mykonos Party Zone</i> Foto: Mykonos Party Zone
Fest for de ublue på Mykonos.
Foto: Mykonos Party Zone Foto: Mykonos Party Zone Vis mer


MYKONOS i Kykladene er Hellas' svar på Ibiza. Her er det høy festføring og tilnærmet ville tilstander. "Utagerende" oppførsel er normen, så dette er ikke øya for den sjenerte. Liker du å feste hele natten og ligge på stranda hele dagen, er Mykonos perfekt. Har du energi kan du være med på strandfestene på dagtid, også. Mykonos har rykte på seg for å være en øy der mange homoer drar på ferie, og det stemmer, men hit kommer også heterofile for å feste.

Mange atenere drar hit og mingler med jetsettere fra andre land på klubber som Astra, Cavo Paradiso og Remezzo. Husk at det er august som er den store feriemåneden for resten av Europa, så det er dat det skjer mest på Mykonos.

Hvordan komme seg hit:
Ingen norske charterselskap har Mykonos på programmet lenger, men du kan fly til Aten eller Santorini og ta fergen derfra. Fra Aten tar det seks timer med ferge og tre timer med hydrofoil. Fra Santorini tar fergen cirka fem timer.

På nett:
Mykonos-web.com
Mykonosgreece.com

Les også: Greske festvinnere

FOR KJENDISJEGERNE

Hydra ligger like utenfor Aten, og derfor har mange velstående atenere feriehus her. <i>Foto: Hellas Turistkontor i Storbritannia</i>  Foto: Hellas Turistkontor i Storbritannia
Hydra ligger like utenfor Aten, og derfor har mange velstående atenere feriehus her. Foto: Hellas Turistkontor i Storbritannia Foto: Hellas Turistkontor i Storbritannia Vis mer


HYDRA er Hellas' svar på St. Tropez. Den bilfrie øya er en favoritt blant kjendiser, kunstnere og rikinger. Sangeren Leonard Cohen har et feriehus her. Hit drar du som liker å spise gourmetmat og gjerne vil lufte designerklærne dine. Hydra har et ganske goldt landskap og ingen sandstrender å skryte av, bare steinstrender, men du kan teste kvaliteten på La Perla-bikinien ved å hoppe fra klippene. Bortsett fra Hydra by er det glissent med bebyggelse på øya.

Hvordan komme seg hit:
Det finnes ikke charteturister på Hydra, som hører til De saroniske øyer. Bestill flybillett til Aten, og ta ferge eller hydrofoil fra Piraeus. (Fergen tar tre timer, hydrofoilen 1 1/2 time.)

På Nett:
Hydra-island.com
Greeka.com

FOR SOLSLIKKEREN

Plaka er Naxos mest kjente strand. <br />
<i>Foto: Apollo</i> Foto: Apollo
Plaka er Naxos mest kjente strand.
Foto: Apollo Foto: Apollo Vis mer


NAXOS i Kykladene regnes som den greske øya med de beste strendene. Særlig Plaka, en flere kilometer lang sandstrand med klart vann, trekkes frem. Her er det greit å sole seg naken i visse områder. Ellers er Agia Georgios, Agia Anna og Agios Prokopios også populære. I tillegg til flere lange strender finnes det lune viker på øya der du kanskje får være helt for deg selv. Liker du surfing og kiting er Mikri Vigla eller Alyko gode valg.

Hvordan komme seg hit:
Naxos står på Apollos feriekart. Vil du reise på egenhånd flyr du til Aten og tar enten innenriksfly til Naxos, eller setter deg på en ferge som tar rundt syv timer. Fra Santorini tar fergen tre timer.

På nett:
Naxos-greece.net
Naxos-island-greece.com

FOR NATURELSKERE

Vakkert og grønt på Alonissos. <br />
<i>Foto: Greekviews.com</i> Foto: Greekviews.com
Vakkert og grønt på Alonissos.
Foto: Greekviews.com Foto: Greekviews.com Vis mer


Er du opptatt av livet i havet bør du dra til øya ALONNISOS. Denne flotte grønne øya med sine sandstrender er hjemmet til munkeselen, som ikke lenger er noe vanlig syn i Middelhavet. Skjærgården rundt Alonnissos er en marin naturpark, og øya er den mest miljøbevisste av greske ferieøyer. I tillegg til munkeselene er det mange delfiner i marinparken.

Hovedbyen Chora ligger på en høyde med flott utsikt, men vil du bo ved sjøen må det bli i Votsi eller Patitiri. Vær oppmerksom på at disse to havnebyene ble gjenoppbygget på 60-tallet, etter at et jordskjelv ødela dem, så ikke forvent typisk gresk arkitektur. Det går båtturer ut til skjærgården, der du kan dykke, snorkle eller bare ligge på stranden. Du kan også gå turer på øya, og da får du kanskje øye på villsvinene som bor her.

Hvordan komme seg hit:
Det finnes ingen flyplass på øya. Den nærmeste er på Skiathos, og hit flyr Apollo, Saga Solreiser og Ving. Fra Skiathos tar du fergen som tar to timer, eller hydrofoilen som tar en.

På nett:
in2greece.com
Greekviews.com

Mer info om Hellas:
Wonderful Greece.

Flere artikler om Hellas finner du her

Har du noen greske hemmeligheter du gjerne deler med andre lesere? Skriv i debattforumet nedenfor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer