Finn din festival

Hele landet fyller festivalkalenderen for sommeren. Uansett om du liker jazz eller rock, teater eller akrobater, finner du en festival som passer deg. Her får du vårens og sommerens festivalguide.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
No Doubt er en av publikumsmagnetene på årets Quartfestival. Foto: Quart.no
No Doubt er en av publikumsmagnetene på årets Quartfestival. Foto: Quart.no Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Sommeren er festivaltid for tusenvis av musikkelskere landet over. Og det er mye å velge i, både for deg som fristes av mørke klubblokaler og for deg som heller vil tilbringe sommerkveldene på gresskledte uteområder. Her er sommerens godbiter fra hele landet:

 • En dose rock og pop

 • Jazz, blues eller country

 • Klassisk og folkemusikk

 • Teater, båter og barn
 • Gjengangere og stjerner

  Mange av artistene på årets musikkfestivaler kan du få med deg flere steder: Kaizers Orchestra går igjen på tvers av flere forskjellige festivaltyper. Tungtvann, Motorpsycho, Nils Petter Molvær og Ola Kvernberg er også gjengangere flere steder. Fans av acapellasang i verdensklasse har gode sjanser til å oppleve kritikerbejublede The Real Group fra Sverige. Dessuten får norske festivaler besøk av noen riktige giganter i sommer: Paul Simons konsert under Moldejazz har solgt meget bra til nå. Her er mer enn 5.000 av 7.000 billetter solgt på ett par uker. David Bowies konsert på Quartfestivalen er allerede utsolgt.

  - Billettsalget har gått skrekkelig fort i år. Vi har solgt mer enn 40.000 billetter så langt, og alle 5-dagers pass er utsolgt. Dessuten er dagspassene onsdag utsolgt (den dagen Bowie spiller - red.anm.), og fredagen er også snart utsolgt. Det forteller billettansvarlig for Quartfestivalen, Kirsten Kolstad til DinSide den 30. april.

  - Vi har ikke lagt ut lørdagsbillettene ennå, da vi venter på bekreftelser fra flere artister, men vi håper å legge dem ut før helgen, fortsetter Kolstad.

  Faithless, Travis og No Doubt er andre festivalnavn med store internasjonale meritter bak seg. Det er også store navn i vente for deg som er glad i klassisk musikk. Landets store tangentstjerne, Leif Ove Andsnes, spiller for eksempel både i Bergen og Risør.

  Andre opplevelser

  Gjøgling, akrobatikk, sjonglering, dans og musikk med kule kostymer fra La tribu iOta, på årets Festspill i Bergen. Foto: fib.no
  Gjøgling, akrobatikk, sjonglering, dans og musikk med kule kostymer fra La tribu iOta, på årets Festspill i Bergen. Foto: fib.no Vis mer

  Festivalsommeren er ikke bare musikk. Flere teateropplevelser og historiske spill står på programmet rundt i landet: For eksempel Kristin-dagene på Jørundgård Middelaldersenter i Sel, som kan by på vandreteater der kjente artister som Eir Inderhaug og Lasse Kolsrud spiller hovedrollene. Dessuten kan du nyte litteratur, båtkultur, barnemoro for ikke snakke om sjansen til å trimme lattermusklene på Den Store Norske Humorfestivalen.

  Gratissjansen

  Det er ikke til å komme forbi at festivalarrangørene selger seg dyrt. Billettprisene får skrantne lommebøker til å skjelve. Er du mer arbeidslysten enn pengesterk, finnes det alternative festivalopplevelser. Flere av de store arrangørene byr på gratiskonserter og andre opplevelser på dagtid. Holder ikke det, kan du få med deg det hele fra innsiden ved å arbeide som frivillig hjelp. Flere festivaler annonserer etter hjelpende hender, mot gratis adgang og kanskje en t-skjorte. Dette gjelder for eksempel Øyafestivalen, Moldejazz og Sommerkollen.

  - Mange meldte seg som frivillige i år, spesielt etter at 5-dagers passene ble utsolgt. Vi har vel mottatt mer enn 900 søknader, forteller Kirsten Kolstad, billettansvarlig for Quartfestivalen. Så her er nok toget gått for frivillig innsats i år.

 • Videre til festivaloversiktene

  Planlegger du reisen?

  Assistansen får du på DinSide Reise. Charterreiser, fergeferien, flyreiser, valutakalkulator og reisetips fra leserne er noe av det du finner. Her er noen nyttige linker:

 • Finn billige charterturer i restplassoversikten

 • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter

 • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger iReiseguiden

 • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!