Finn det beste skianlegget

Skiguiden hjelper deg til å finne beste alpinanlegg etter dine behov – og til å styre unna de verste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Finn det beste skianlegget
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Skiguiden er et hjelpemiddel for deg som liker å føle snø under planken(e). Her kan du gi karakterer til et skisted, du kan skrive innlegg, eller du kan se hva andre mener om Norges alpinsteder.

Med hjelp av leserne har vi funnet fram til de beste og verste alpinanleggene når det kommer til kapasitet og løypevariasjon i skianlegget. Best på kapasitet er etter lesernes mening Uvdal i Buskerud – mens de kårer Ørsta Skisenter i Møre og Romsdal som best på løypevariasjon.

Listene som presenteres i denne artikkelen er hentet fra Skiguiden tirsdag 5. mars. Listen og karakterene endres stadig, etter hvert som flere sier sin mening. For en oppdatert liste, eller for å gi dine karakterer eller skrive innlegg – gå til Skiguiden. 43 alpinanlegg er vurdert hittil.

Beste samlet

I Skiguiden kan du gi karakterer for barnevennlighet, løypevariasjon, fasiliteter, kapasitet/kø, langrennsmuligheter, overnatting, service og valuta for pengene. Du kan dermed også sortere etter kriteriene som er viktigst for deg.

Best, med alle kriteriene samlet, er Oppdal med en gjennomsnittskarakter på 4,91. Beste karakter er 6.

- Oppdal har det meste. Flotte skitrekk, masser av heiser, flere bakker med lys, relativt stort sentrum med masser av overnatting og utesteder og gode snøforhold. Dessuten bygger Røkke sin berømte hytte her, skriver Karoline i Skiguiden.

- Snowboardtilbudet har bedret seg betraktelig på Oppdal, så parkene er absolutt å anbefale. Afterskien er helt rååå, noe jeg har fått gleden av å oppleve mange ganger. Så dere kan trygt dra til Trøndelag og Norges lille skimetropol Oppdal, skriver en begeistret Jostein.

På annenplass finner vi Narvik, og på delt tredjeplass ligger Trysilfjellet og Uvdal. Verste sammenlagt er ifølge leserne Sirdal i Vest-Agder.

Antallet

Rangeringen av beste og verste skisteder er bygget på lesernes egne karakterer. I listene for løypevariasjon og kapasitet/kø, vil du finne gjennomsnittskarakter og antall stemmer. Beste karakter er 6, og dårligste 1. Vær oppmerksom på antallet stemmer; Dersom et sted oppnår karakter seks med 20 stemmer, sier det mer enn hvis en oppnår samme karakter med kun to stemmer.

 • Best og verst på kapasitet/kø.

 • Best og verst på løypevariasjon.
 • Si din mening i Skiguiden.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!