Omregneren hjelper deg med alt fra temperaturer til barneklær.
Omregneren hjelper deg med alt fra temperaturer til barneklær.Vis mer

Finn de riktige målene

Få hjelp til å gjøre de håpløse størrelsene forståelige.

Verden er så stor, og størrelsene så mange. Øltørste nordmenn har nok en liten anelse om hvor mye øl de får når de bestiller en pint, og etter hvert har vi kanskje lært oss de amerikanske skostørrelsene som er mye lavere enn vårt eget 30-40 system. Men hvor lang er en inch, hvor stor er en square foot, hvor mye er en cup og hvor tung er en stone? Dette og mer til kan du få hjelp til å finne ut av med DinSides nye omregner.

Fra lengdemål til damestrømper

Sjekker du for eksempel pint, en vanlig størrelse ved ølservering i Storbritannia, finner du at dette ikke er langt unna den mengden du får servert når du ber om en halvliter her hjemme. Og dersom du veier 70 kilo, kan det føles langt lettere å vite at du kun veier litt over 11 stone? Dersom du bruker størrelse 40 i drakter og klær her hjemme, bør du jakte på størrelse 14 i for eksempel USA. Er du av dem som syns det høres deilig og varmt ut med 23 grader – neppe dersom gradene er Fahrenheit. Det tilsvarer nemlig friske fem minusgrader i Celsius. Dette og mer til kan du nå få hjelp til å beregne med omregneren.

Slik gjør du det

Omregneren finner du her. Du velger først hva du vil regne på: Lengde, volum, flatemål, vekt, temperatur, sko eller klær. Deretter setter du størrelsen som skal beregnes, hva den skal beregnes fra og hva du skal beregne til. Lurer du for eksempel på hvor lang en engelsk mile egentlig er? Da velger du lengde, setter tallet 1, velger mile og ber om å få svaret ut i kilometer. Klikk på beregn, og du finner ut at den klassiske distansen ikke er lengre enn 1,61 kilometer.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.