Kjære mobil, hvor bør jeg spise? Med denne appen får du svar. Foto: Per Ervland
Kjære mobil, hvor bør jeg spise? Med denne appen får du svar. Foto: Per ErvlandVis mer

Finn de beste spisestedene i Norge

Denne applikasjonen skal guide deg rundt i landet.

Selv om du er født med ski på beina og føler deg norskere enn både Espen Askeladd og brunosten, så kan det likevel være vanskelig å holde oversikten over hva du kan gjøre i Norges langstrakte land.

For hvor bør du spise når du er i Bergen? Og hva kan du gjøre en fredags kveld i Ålesund?

Det er heldigvis enkelt å få svar - uten å troppe opp på et turistkontor eller bla i tunge guider.

>>>Slik finner du de billigste reisene

Gir tips til der du befinner deg

Nylig har Visitnorway.no laget et gratis program for mobiltelefon som viser tusenvis av muligheter for deg som er på reise i Norge. Alt du trenger å gjøre er å søke etter Visit Norway i App Store.

Slik ser appen ut. Foto: visitnorway
Slik ser appen ut. Foto: visitnorway Vis mer


Den nye applikasjonen har fokus på hva som er i nærheten av der du er. App'en skal finne relevante spisesteder, arrangementer, attraksjoner og overnattingstilbud akkurat der du befinner deg.

– Det er Norges Bondekvinnelag som står for testingen av disse spisestedene, sier Mona Raa Ravndal, informasjonsrådgiver i Innovasjon Norge, til DinSide.

Den 23. mars i år ble applikasjonen også lansert på engelsk.

– Vi ønsker å gjøre norske opplevelser og reiselivsbedrifter enda lettere tilgjengelig for turister. Her finner turisten hele Norge på ett sted, sier Per-Arne Tuftin, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

>>>Denne appen viser hvilken solfaktor du bør bruke

Her serverer de norske matretter

Hvis du er på jakt etter skikkelig urnorsk mat, ligger også spisesteder med kvalitetsstempelet «Norwegian Foodprints» i applikasjonen. Her finner du steder som serverer hjemmelaget mat, basert på norske råvarer og lokal identitet, ifølge nettsiden.

– Så langt er det 55 spisesteder som er godkjent av Norwegian Foodprints. For å bli en godkjent Norwegian Foodprints-bedrift er det strenge kriterier som må oppfylles. Her legges det vekt på at maten er laget fra grunnen av, bruk av norske og lokale råvarer og gode lokalkunnskaper om mat og retter, forteller Ravndal.

Dersom du er opptatt av miljø, vil navigasjonen «Green Travel» også gjøre det mulig å søke på de miljøsertifiserte reiselivsbedriftene i Norge.

– Vi håper at Green Travel på mobilen vil bidra til at flere turister tenker miljø i valg av reise, sier Tuftin.