Finn billigste innenlandsfly

Vi overøses med reklame for rimelige innenlands flyreiser, fra Norwegian, Braathens og SAS. Vi har sjekket prisene – og vilkårene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Bildemontasje
Bildemontasje Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Flyselskapene har et utall forskjellige billettyper, med forskjellige priser og vilkår. SAS og Braathens har åtte billettyper for fritidsreisende, ungdomsbillettene inkludert. Norwegian har ”bare” 5 – og da kommer spesialtilbudene i tillegg.

Vi bombarderes med annonser på rimelige billetter – men hvilke begrensninger ligger i de lave prisene, og hvem blir egentlig billigst når det virkelig gjelder?

Vi har sett på prisene og laget en oversikt over billettene som tilbys fritidsreisende på følgende strekninger:

 • Oslo-Stavanger

 • Oslo-Bergen

 • Oslo-Trondheim

 • Oslo-Tromsø
 • Norwegian

  Det hersket stor spenning rundt Norwegian sine flypriser, som ble lansert for et par uker siden. Billigste billett med den nye lavprisaktøren koster 390 kroner en vei innen Sør-Norge, og 690 kroner på strekningen Oslo-Tromsø. For reise i september har de dessuten et introduksjonstilbud som er enda bedre; 290 kroner en vei innen Sør Norge, og 490 kroner mellom Oslo og Tromsø.

  Dyreste billett med Norwegian: 990 innen Sør Norge, og 1.890 Oslo-Tromsø. Du kjøper enveisbilletter, og det er ingen begrensninger om reisetidspunkt eller forbudte reisedager. Du kan reise når du vil, men jo billigere billett – jo tidligere ute må du være. De billigste billettene må bestilles senest fire uker før avreise.

  SAS og Braathens har også kommet på banen med rimeligere billetter etter at Norwegian lanserte sine priser.

  - Vi registrerer at det er andre aktører som også velger å sette ned prisene nå. Men vårt tilbud er en vei, og du er ikke bundet opp til å være borte mellom lørdag eller søndag, og du er ikke bundet opp av en tur-retur billett. Hos oss koster det dessuten det samme å bestille over Internett og gjennom kundesenteret, sier informasjonssjef i Norwegian, Jonette Øyen.

  SAS og Braathens billigere på nettet

  SAS og Braathens nye rimelige billetter selges kun over Internett, og koster fra 694 kroner tur-retur innen Sør-Norge, og fra 1.394 kroner fra Oslo til Nord-Norge.

  - Dette gjelder norsk innenriks, og er et direkte resultat av sammenslåingen mellom SAS og Braathens, sier informasjonskonsulent i SAS, Trine Løvberg.

  - Vi ser at vårt internettsalg steg med 42 prosent fra i fjor, det blir mer og med populært, og det ønsker vi å honorere med lavere priser, sier informasjonssjef i Braathens, Anne Grete Ellingsen. Det er også lavere kostnader knyttet til drift og slikt, fortsetter hun.

  SAS og Braathens har de samme prisene og de samme vilkårene knyttet til billettene. Nettbillettene skal være et fast tilbud, og er ikke begrenset til noen tidsperiode.

  Billigst

  Billigst akkurat nå, for deg som skal reise i september, er Norwegians introduksjonstilbud. Tur-retur innen Sør-Norge koster 580 kroner, og Oslo-Tromsø koster 980 kroner tur-retur. Dette er billigst både for deg som skal reise innen Sør-Norge, og deg som skal til Tromsø.

  Ser vi på de faste lave prisene, er SAS og Braathens billigere innen Sør-Norge – hvis du får kloa i en av de billigste billettene pålydende 694 kroner tur-retur. Disse billettene er kun tilgjengelige for deg som har tilgang på Internett. Du må også være borte en natt i forbindelse med helg, og du kan ikke reise søndager. For reise til Tromsø, er det uansett Norwegian som er billigst.

  Dersom du ikke får tak i den aller billigste billetten med SAS eller Braathens – eller dersom du ikke har tilgang på Internett – er det Norwegian som selger de rimeligste billettene. Med bestilling fire uker før avreise, koster en tur-retur billett innen Sør-Norge 780 kroner med Norwegian. Nest billigste nettbillett med SAS og Braathens koster 894 kroner. Dersom du bestiller over telefon, koster billigste billett med tre ukers forsalg 995 kroner.

  Andel billigbilletter

  Men hvor stor andel av flysetene er det egentlig som selges til laveste pris, og når er det størst mulighet for å kapre seg en billett til billigste pris?

  - Kampanjebillettene i september utgjør en total andel på 15-20 prosent av plassene. Andelen seter til billigste pris vil variere fra fly til fly. Noen er mer opptatt av å komme med flyet, enn selve prisen – mens andre er mer opptatt av prisen enn når flyet går. Dette er med å bestemme prisene, sier informasjonssjef Øyen i Norwegian.

  - Det er ikke en viss prosent på hver avgang som selges til billigste pris; dette styres i henhold til prognoser Men hvis du prøver å holde deg utenfor de mest populære avgangene med størst etterspørsel, er det gode muligheter for å finne en billett til laveste pris. Du vil sannsynligvis ikke finne den type billetter på avganger med størst etterspørsel, sier informasjonskonsulent Løvberg i SAS.

  - Rabatterte billetter bestemmes i forhold til når det er kapasitet til det. Weekender er det generelt mer ledig, men søndag ettermiddager er det ganske smekkfulle fly. Morgenavgangene mandag kan det være litt vanskeligere å få rabatterte billetter enn litt utpå dagen mandag eller utpå dagen tirsdag, sier Anne Grete Ellingsen i Braathens.

  Her er prisene:

 • Oslo-Stavanger

 • Oslo-Bergen

 • Oslo-Trondheim

 • Oslo-Tromsø
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!