Finland får Angry Birds-land

Fornøyelsesparken åpner i slutten av april.

<b>BLIR TURISTATTRAKSJON I FINLAND:</b> Snart kan du oppleve Angry Birds live. Foto: Øyvind Paulsen
BLIR TURISTATTRAKSJON I FINLAND: Snart kan du oppleve Angry Birds live. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Det populære smarttelefon- og nettbrettspillet Angry Birds er i ferd med å ta et hopp utenfor den virtuelle spillverdenen.

28. april åpner det aller første Angry Birds-landet, som er plasser i temaparken Särkänniemi i Tampere, ifølge Attractions Management

Får spillområder

At Angry Birds lanet havnet i Finland er ikke så rart. Spillet er nemlig utviklet av det finske spillfirmaet Rovio Entertainment.

– Vi ønsket å skape et unikt temaområde og knytte det opp med en sterk og velkjent merkevare. Angry Birds-figurene ble til i Finland, men er verdenskjente blant folk i alle aldre. Dette passer perfekt for vår eventyrpark, uttalte Miikka Seppala, konsernsjef i Särkänniemi.

Nøyaktig hva denne fornøyelsesparken vil inneholde, er foreløpig ikke kjent. Ifølge Seppala kan gjestene forvente seg en blanding av attraksjoner og, naturlig nok, spillområder. Parken er et samarbeid mellom Särkänniemi, Rovio Entertainment og designfirmaet BDR Design.

Les også: Nå er Whitney en turistattraksjon - se hvordan

Vil lage Napoleon-land

Det er ikke bare Finland som planlegger et nytt lekeland. Nylig foreslo nemlig et tidligere regjeringsmedlem av høyresiden at det skulle lages et Napoleon-land - som et motstykke til Disneyland Paris, ifølge USATODAY

Ideen skal visstnok også ha fått positiv respons fra den franske presidenten Nicolas Sarkozy, men flere britiske medier skal ha reagert med avsky på ideen.

– Hvorfor la barna dine posere sammen med Mikke Mus, når de kan gjenoppleve slaget ved Trafalgar i et gigantisk akvarium, eller «stå på ski» forbi frosne lik fra Napoleons tid, skriver en spaltist for The Guardian.