Fine steder å sykle i mai

Her er forslag til områder det er fint å sykle i mai. Husk å sjekke åpningstider og transport som du er avhengig av underveis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Du kan selvfølgelig ikke regne med å rekke over for eksempel hele Lofoten på en langhelg. Dette er forslag til fine områder; du må selv velge hvor på strekningen du ønsker å sykle, og beregne hvor langt du kommer til å sykle per dag og totalt.

Tips fra Syklistenes Landsforbund:

Vestby-Son-Moss-Jeløya
Til sammen 40 kilometer er det fra Vestby til Jeløya. Her får du oppleve gylne kornåkre, idylliske Son med sitt yrende båtliv, hyggelige sørlandshus og koselige spisesteder, og landskapsvernområdet på Jeløy.

Vestfold (Horten/Skoppum-Stavern)
Lettsyklet og familievennlig rute, som tar deg gjennom særdeles ferievennlige steder som Åsgårdstrand, Nøtterøy, Sandefjord og Stavern. Hele ruten er 89 kilometer.

Sølvveien (Kongsberg-Hokksund/Drammen)
Kongsberg har en del severdigheter å by på før avreise, for eksempel Kronene i Håvet, Bergverksmuseet og Skimuseet. Fra Kongsberg sykler du på Norges eldste kjørevei til Darbu – den såkalte Sølvveien.

Kragerø-Portør-Jomfruland
En liten forsmak på Sørlandet, før sommergjestene virkelig svermer inn. Kragerø er et ypperlig utgangspunkt for øyloffing, og Jomfruland er altså absolutt anbefalt.

Nordsjøruta: Hå Prestegård-Stavanger
Jærstrender, Hå gamle prestegård og Norges største badeland.

Hardanger, Rosendal-området
Vakker fjord og flott fruktblomstring – om enn noe krevende topografi. Baroniet Rosendal er et selvsagt stopp, med sine vakre parker og haver, omvisning på slottet, hjemmelaget bakverk, konserter, kunstutstillinger og teater. Kontakt turistkontoret for informasjon om åpningstider og arrangementer.

Eksingedalen
Naturskjønt område mellom Voss og Bergen. Opplev Hesjedalsfossen i 70 meter fritt fall, og bestig Nesheimsfjellet på 720 meters høyde.

Øyhopping i Møre og Romsdal
Øyhopping med sykkel på Nordøyane med utgangspunkt i Molde eller Ålesund er en fantastisk naturopplevelse. Les mer om området i denne artikkelen.

Tips fra Stiftelsen Sykkelturisme:

Lofoten
Lofoten er fint for deg som er utrent, fordi det er flatt. Vegene går langs havet, med fjellene i bakgrunnen. Opplev fantastiske fjell og hyggelige steder som vernede Nusfjord og hyggelige Henningsvær.

Nordsjøruta
Mektig natur, lett terreng å sykle i. Hele ruta strekker seg fra Flekkefjord til Haugesund. Jærstrender, idylliske fjorder, mektige fjell. Muligheter for øyhopping på Ryfylkeøyene.

Kystruta
Kystruta går fra Horten til Flekkefjord. Her er det relativt flatt terreng, og spesielt strekningen Horten-Langesund skal være lettsyklet. Yrende bade- og båtliv og hyggelige små sørlandsbyer som Tvedestrand og Risør.

Du kan finne mer informasjon om sykkelturer og andre sykkeltips på vevsidene til Syklistenes Landsforbund og Stiftelsen Sykkelturisme, dessuten også hos Norges Turistråd.

  • Tilbake til første del.
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!