Fra Kaptein Corellis Mandolin, som ble spilt inn på Kefalonia. Foto: Universal Pictures
Fra Kaptein Corellis Mandolin, som ble spilt inn på Kefalonia. Foto: Universal Pictures Vis mer

Filmer som gir reiselyst

Drøm deg bort til fjerne strøk.

Publisert
Sist oppdatert

For litt siden presenterte vi filmperler for storbyturisten. Denne gangen beveger vi oss ut av byene, og lister opp filmer vi mener presenterer et land/område på en måte som gir oss reiselyst.

Antagelig er The Beach filmen som i størst grad har skapt et reisemål. Etter filmsuksessen i 2000, strømmet turistene til de thailandske øyene og særlig Koh Phi Phi, øya der filmen ble spilt inn. Selve stranden heter Mahya Bay. Filmen utvikler seg jo til å bli ganske uhyggelig, men det stoppet ikke turistene.

Det var ikke grei skuring at filmen ble spilt inn her. Stranda ble nemlig ryddet og planert for å bli bredere, selv om lokalbefolkningen protesterte. Tsunamien i 2004 endret stranden slik at den i dag fremstår mer slik den en gang var.


Flere godbiter for globetrotteren

Av nyere filmer kan vi nevne Mamma Mia, som ble spilt inn på den greske øya Skopelos. I filmen ser vi turkisblått vann, sol, fargerike grekere og en uvirkeliv vakker liten kirke på toppen av en klippe. Kirken heter i virkeligheten Agios Ioannis.


Vi må nesten ta med Kaptein Corellis Mandolin, som gjorde den greske øya Kefalonia til en turistmagnet.


Bli med på en rundtur i Sør-Amerika - fra Buenos Aires og over Andesfjellene, langs Chiles kyst og videre inn i Amazonas. Vi snakker selvfølgelig om filmen Motorsykkeldagbøkene, som handler om Che Guevaras reise, som på mange måter formet ham som menneske og skapte revolusjonæren.


Glad i mat og vin? Da bør du se filmen Sideways, som tar deg med til Santa Ynez Valley i Santa Barbara i California. De to kameratene i midtlivskrise drar fra vingård til vingård og smaker på vin.


Ok, det er ingen film, men skjærgårdslivet blir ikke trevligare enn i serien Vi på Saltkråkan, skrevet av Astrid Lindgren. Vi kan nærmest kjenne smaken av jordbær med fløte og lukten av blomsterengen. Sommer, det er bare å komme!


Flere forslag

Den talentfulle Mr. Ripley - opplev Italia gjennom denne filmen - som etterhvert blir ganske skummel...
Stealing Beauty - nok en film for italiaelskeren, spilt inn i Toscana.
Og mora di, også - bli med på ungdommelig road trip i Mexico.
Hideous Kinky - en mor reiser med sine to små døtre til Marocco for å finne seg selv.
Australia - tar deg med til Australias outback under 2. verdenskrig.
Indochine - opplev hvordan det var i Vietnam da landet het Indokina og var en fransk koloni.
Ringenes herre-triologien - viser new Zealands natur på sitt mest imponerende.
Darjeeling Limited - få en smakebit av India

Dette er bare en liten del av filmene vi kunne nevnt. Har du noen forslag du vil nevne, så skriv i debatten under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer