Fiks fotballferien selv

Gjør arbeidet selv, eller få ferdig pakke?

Når sesongen er over i Norge, er den i full sving i resten av Europa.
Når sesongen er over i Norge, er den i full sving i resten av Europa. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Se hvordan du kan finne deg en plass blant supporterne på Europas fotballtribuner, og se hvordan du går frem om du har tid til overs og lyst å spare noen kroner på reisen.

Premier League trekker

Når den norske fotballsesongen går mot slutten, braker det løs på kontinentet. I vinterhalvåret fristes norske fotballfriker først og fremst av Englands grønne gress. I tillegg lokker spansk og italiensk fotball med stjernespillere og stor stemning.

- De fleste fotballturistene velger England og kamper i Premier League. Vi har imidlertid merket økt interesse for fotballreiser til Spania, forteller seniorkonsulent Per Egil Vam i Eventtravel til DinSide Reise.

Grunnene til det er først og fremst Barcelona og Carew. Barcelona er et av Europas heteste reisemål i tillegg til å ha en av Spanias beste fotballklubber, og John Carew som spiller for Valencia, er den mest profilerte norske spilleren i Spania.

Eventtravel sender hvert år omkring 3.000 fotballglade nordmenn ut av landet, og er en av flere norske reisearrangører som spesialiserer seg på fotballturisme. Arrangørene tilbyr både pakker med hotell og kampbilletter, og pakker som også inkluderer fly. Vil du ha en slik pakke bør du imidlertid være tidlig ute.

- Siste frist hos oss er en måned før avreise. Det er nemlig fristen vi har for å rapportere våre billettbehov til de aktuelle klubbene. De populære kampene bør du imidlertid bestille langt tidligere. For eksempel er våre pakker til kampen mellom Arsenal og Manchester United den 25. november allerede utsolgt. De siste av våre hundre billetter gikk allerede i midten av september, forteller Vam.

Artikkelen fortsetter under annonsen

God plass eller kamp om setene?

Liverpools emblem.
Foto: Bjørn Eirik Loftås Foto: Bjørn Eirik
Liverpools emblem.
Foto: Bjørn Eirik Loftås Foto: Bjørn Eirik Vis mer

Noen lag er definitivt mer populære enn andre. Seriemesteren de tre siste sesongene, Manchester United, er naturlig nok av de store publikumsvinnerne. Deres kamper er derfor notorisk vanskelige å skaffe billetter til. Londonlaget Charlton er et annet eksempel på lag som du vil ha vansker med å se på hjemmebane. Her fylles nesten alle setene på det lille stadionet av sesongbilletter. Store stadion kan også være vanskelig tilgjengelig - majoriteten av Newcastles 50.000 seter er solgt som sesongbilletter.

- De ivrigste supporterne reiser til storklubbenes hjemmebaner, mens de som ikke har klare favorittlag gjerne velger London som mål for fotballreisen. Utenfor London er det spesielt Manchester, Liverpool og Leeds som trekker. Velger du å se kamper med lag som Bolton, Leicester, Everton eller Blackburn er det enklere å skaffe billetter, forteller Vam i Eventtravel.

  • Pakketur eller egeninnsats? Vidar Loftås sparte tusenlapper på å organisere turen selv.
  • Slik skaffer du billetter.

  • Ti tips for fotballfrelste.
  • Ut på tur?

    I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

    Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.