Fikk flyforbud på fem år pga. flyfyll

Det straffet seg å true med å drepe alle passasjerene ombord.

Det var ombord et Monacrh Arilines fly at mannen gikk av skaftet. Foto: Arpingstone
Det var ombord et Monacrh Arilines fly at mannen gikk av skaftet. Foto: Arpingstone Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En britisk mann ble i retten idømt forbud mot å fly i de fem neste årene, etter en episode ombord et fly på vei til Spania fra Storbritannia. Det skriver Telegraph.co.uk.

Robert Russell bestilte seg en ferietur til Malaga etter at han ble oppsagt fra jobben som postmann. Tobarnsfaren var også nylig blitt skilt. 48-åringen startet ferien med å drikke flere halvlitre og vodkashots på Gatwick flyplass.

Da han gikk ombord flyet, stinket han av alkohol. Etter kort tid begynte han å skjelle ut flybesetningen, og ble da beordret til å bli sittende i setet sitt. Han fortsatte å trakassere besetningen, og da en annen passasjer grep inn, gikk Russel av skaftet.

Han truet med å drepe alle ombord, og gikk bort til nødutgangen og forsøkte å åpne den. Andre passasjerer kom til og fikk holdt ham fast.

Flyet hadde vært i luften i 15 minutter, og kapteinen bestemte seg for å vende tilbake til gatwick for å kvitte seg med den farlige passasjeren. Denne vendreisen kostet flyselskapet Monarch 250.000 kroner.

Tilbake på Gatwick ble Russell arrestert av politiet.

Under rettsaken i Brighton denne uken, beklaget Russel sin oppførsel, og alt det ubehagelige de andre passasjerene hadde opplevd.

Fem års flyforbud, ett års fengsel

Dommer Richard Hayward idømte Russel et flyforbud på fem år, i tillegg til en bot på rundt 43.000 kroner, og en 12 måneder lang fengselsstraff. Han må også gjennomføre 200 timers samfunnstjeneste.

Antallet såkalte "air rage"-hendelser har firedoblet seg i løpet av de fire siste årene, ifølge britiske flymyndigheter. Som oftest er alkohol involvert.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!