De største blir større.
De største blir større.Vis mer

Fett for charterselskapene

De tjener godt på å frakte solhungrige nordmenn til sydligere farvann. Her er de største charterselskapenes resultater for fjoråret.

Det er mye penger i omløp i Norge. Det har de fleste fått med seg i de løpende diskusjoner om renteøkning, innstramninger og konsumstatistikker. En av bransjene som tjener godt på at du og jeg har romslig lommebok, er charterbransjen. Tall fra bransjemagasinet Travel News viser at de store selskapene håver inn gryn som vi solsultent kaster fra oss i jakten på den perfekte ferien.

De største blir større

Størst på omsetning er Star Tour. Med en omsetning på 1,8 mrd. kroner er de klart størst på det norske chartermarkedet. Halsende bak kommer Ving med rundt 600 millioner lavere omsetning. Størst økning i omsetning i toppsjiktet har imidlertid Saga Solreiser. Med drøye 1 mrd. brutto omsatt tar selskapet innpå sine storebrødre. Lenger bak følger arrangører som Prisma, Scandorama og PLUSReiser.

Se oversikt over de største selskapene på listen her.

De små tjener godt

Det er ikke bare gigantene som gjør gode penger på ferieglade nordmenn. Også flere av de små arrangørene kan vise til solide resultater. Knøttene som STS Nordmanns-Reiser, Lilleput, Pyramidene og Mauri Travel har en stor økning i omsetning og gode resultater. Flere av disse selskapene satser på mer spesialiserte ferier, gjerne til fjerne destinasjoner, og profiterer nok ekstra godt på norske reisendes solide kjøpekraft.

Reiselysten

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene fra både store og små charterarrangører. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.