Fet tirsdag i New Orleans

Samba, limbokonkurranser og enorme parader – det er Mardi Gras i New Orleans.

MARDI GRAS: Alle festers mor? Amerikanerne vet hvordan en morer seg.
MARDI GRAS: Alle festers mor? Amerikanerne vet hvordan en morer seg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Datoen for Mardi Gras, amerikanernes svar på karnevalet i Rio, er satt til 46 dager før påske. I år starter moroa i morgen, tirsdag 12. februar. I tolv dager til ende varer karnevalet.

Flåter

Flere titalls parader bygget om mytologiske temaer toger gjennom New Orleans`gater. Hver parade består av et sted mellom 15-60 flåter fulle av feststemte mennesker som kaster perlekjeder og medaljonger til publikum langs paraderuta. Det er stor stas for dem som kaprer et kjede – selv om de er av billigste sort – og mange strekker seg langt for å få kloa i ett. Det er et vanlig skue å se kvinner blotte puppen i kampens hete, selv om dette ikke er tillatt.

Den såkalte Gay Mardi Gras er regnet for å være den mest imponerende hva ekstravaganse angår. Den skjeve delen av Mardi Gras har cirka 50 år på baken.

Praktisk info

New Orleans ligger i staten Loisiana, USA. Hotellrom i de mest attraktive strøkene som The French Quarter må bookes flere måneder i forveien, men det er både rimeligere og enklere å få et rom i Garden District. I fjor publiserte DinSide Reise en reportasje fra Mardi Gras feiringen. Den finner du her.

 • Turistinformasjon: New Orleans Metropolitan Convention Visitors Buerau, 1520 Sugar Bowl Drive, New Orleans, tlf.: + 1 – 504 566 5011
 • Mardi Gras New Orleans offisielle nettsted.
 • Gay Mardi Gras offisielle nettsted.
 • Mer om karnevalshøytiden

 • Verdens mest ildfulle karneval
  - se karnevalskalenderen.
 • Spektakulært karneval
  - bli med når lokalbefolkningen i Viareggio i Italia karikerer hverandre.
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!