Fet tirsdag i New Orleans

Samba, limbokonkurranser og enorme parader – det er Mardi Gras i New Orleans.

MARDI GRAS: Alle festers mor? Amerikanerne vet hvordan en morer seg.
MARDI GRAS: Alle festers mor? Amerikanerne vet hvordan en morer seg.Vis mer

Datoen for Mardi Gras, amerikanernes svar på karnevalet i Rio, er satt til 46 dager før påske. I år starter moroa i morgen, tirsdag 12. februar. I tolv dager til ende varer karnevalet.

Flåter

Flere titalls parader bygget om mytologiske temaer toger gjennom New Orleans`gater. Hver parade består av et sted mellom 15-60 flåter fulle av feststemte mennesker som kaster perlekjeder og medaljonger til publikum langs paraderuta. Det er stor stas for dem som kaprer et kjede – selv om de er av billigste sort – og mange strekker seg langt for å få kloa i ett. Det er et vanlig skue å se kvinner blotte puppen i kampens hete, selv om dette ikke er tillatt.

Den såkalte Gay Mardi Gras er regnet for å være den mest imponerende hva ekstravaganse angår. Den skjeve delen av Mardi Gras har cirka 50 år på baken.

Praktisk info

New Orleans ligger i staten Loisiana, USA. Hotellrom i de mest attraktive strøkene som The French Quarter må bookes flere måneder i forveien, men det er både rimeligere og enklere å få et rom i Garden District. I fjor publiserte DinSide Reise en reportasje fra Mardi Gras feiringen. Den finner du her.

 • Turistinformasjon: New Orleans Metropolitan Convention Visitors Buerau, 1520 Sugar Bowl Drive, New Orleans, tlf.: + 1 – 504 566 5011
 • Mardi Gras New Orleans offisielle nettsted.
 • Gay Mardi Gras offisielle nettsted.
 • Mer om karnevalshøytiden

 • Verdens mest ildfulle karneval
  - se karnevalskalenderen.
 • Spektakulært karneval
  - bli med når lokalbefolkningen i Viareggio i Italia karikerer hverandre.
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.