Festivaloversikt

India vil merke deg for livet. Med sine fargerike tradisjoner, underlige ritualer og mangfoldige religioner er landet et sant eventyr. Og med tusenvis av guder å markere er det alltid en festival, så gå ikke glipp av de som arrangeres mens du er der!

85 prosent av befolkningen i India er hinduister, en religion som har mer enn 330 millioner guder og gudinner. Og de skal feires! Festivalene setter lys på gamle tradisjoner og mytologier, og de feires med stor respekt for historien. Her følger en oversikt over noen av festivalene:

Januar

Id-ul-Fitr: Denne muslimske festivalen feirer slutten på Ramadan, den årlige fastemåneden. Gamle og unge farger håret med henna (kraftig rød naturfarge), kler seg pent og spiser mye god mat. Feires i hele India.

Republic Day Festival: 26. januar feirer India at de ble en republikk i 1950. Fargerike elefanter marsjerer sammen med militæret gjennom gatene i Dehli. Feires også i andre storbyer.

Mars

Holi: En av de mest energiske festivalene i Nordindia, hvor innbyggerne markerer begynnelsen på våren. Folk kaster fargepulver og farget vann på hverandre.

April

Muharram: Ti dagers muslimsk festival som markerer begynnelsen på det muslimske året. Feires i hele India.

Mai

Buddha Purnima: Denne fullmånefestivalen feirer Buddhas fødsel, opplysning og oppnåelse av Nirvana. Parader med munker går gjennom gatene med hellige skrifter. Feires i Uttar Pradesh.

Juni

The Ganges Festival: Festival til ære for Indias helligste elv: Mother Ganges. Feires ved elven, fra Haridwar til Sagara Island.

Juli

Rath Yatra: Bilfestival. I Puri i Øst-India trekkes en gigantisk tempelbil (14 meter høy!) av frivillige tempelarbeidere over en bestemt strekning på mer enn én km. Pilegrimer og turister fra hele India samles.

Artikkelen fortsetter under annonsen

August

Independence Day: 15. august feirer India sin frigjøring fra Storbritannia i 1947.

September

Ganesh Chaturthi: Festivalen feirer den populære elefanthodeguden Ganesh. Markeres over hele India. Fyrverkeri, gudebilder og lykke!

Oktober

Dussehra: Den mest populære festivalen varer i ti dager. Feirer det gode som seirer over det onde. Blir feiret forskjellig fra stat til stat.

November

Diwali: Den gladeste festivalen! Forskjellige guder blir feiret med fyrverkeri, oljelamper og godteri i fem dager over hele India.

Camel Fair: Opp til 200.000 mennesker med 50.000 kameler kommer til Pushkar i Rajasthan, for å delta på kamelløp. Det er også gateteater og boder som selger håndlagde gjenstander av forskjellig slag.

Desember

Jul og nyttår: På denne tiden velger fremdeles de fleste turister å feire med en strandfest i Goa! Et litt roligere alternativ er Diu i Gujarat.

Datoene varierer fra år til år. Ta en titt på denne oversikten for mer informasjon.