Festivalene i 2007

Når våren brer seg over landet, begynner også den store festivaltiden. Her er et utvalg med festivaler du MÅ få med deg. Og noen ikke fullt så viktige.

Året er for lengst i gang, men festivalåret har så vidt begynt. Vår, sommer og høst er de viktigste årstidene for festivaler i Norge, og det florerer av dem i de tre sommermånedene.

Er du i tvil om hva du skal velge, gir vi deg her en liten smakebit og en pekepinn på hva som er de viktigste festivalene å få med seg i år.

April

 • Vossajazz: 30. mars til 1. april. Festivalen har over 40 arrangementer over tre dager. På festivalen kan du overvære blant andre Kristin Asbjørnsen og Maj-Britt Andersen.

  Festivaltiden er her! Foto: Ákos Rappay
  Festivaltiden er her! Foto: Ákos Rappay Vis mer


  Mai

 • Festspillene i Bergen: 23. mai til 5. juni. Landets eldste og en av Nordens største kunst og kulturfestivaler. Blant de større trekkplasterene er Trio Mediæval, Cullbergballetten, Mischa Maisky, Bortførelsen fra Seraillet og en ungarsk Peer Gynt.

 • Norsk litteraturfestival - Sigrid Undsetdagene: 29. mai - 3. juni. Festivalen avholdes på Lillehammer, og i år vil Atle Antonsen være konfransier. Petronella Barker vil også gjøre en opptreden hvor hun vil lese Undsets debut-roman "Fru Marta Oulie" i sin helhet.

  Juni

 • Norwegian Wood: 14. juni til 17. juni. Internasjonal musikkfestival i Frognerparken som hvert år tiltrekker seg små og store internasjonale navn. Også et sted hvor nye band har en egen scene hvor de kan få vist seg frem.

 • Musikkfest Oslo: 2. juni. Festival som foregår over hele Oslo, hvor band kan melde seg på og spille på scener rundt i hele bybildet av hovedstaden. Alle artister stiller opp gratis til festivalen, og ingen av arrangementene koster penger for publikum.

 • Hovefestivalen: 26. juni til 30. juni. Toffen Gunnufsen brøt med Quart og startet sin egen festival i Arendal. Festivalen arrangeres for første gang i år, og har allerede en imponerende artistliste som blant annet inneholder: Amy Winehouse, Chamillionaire, Incubus, My Chemical Romance, Lamb of God og Slayer.

  Juli

 • Quartfestivalen: 2. juli til 7. juli. Blandt årets headlinere finner du The Who, Scissor sister, Beastie Boys, Motorpsycho, Mew og Timbuktu.

 • Kongsberg Jazzfestival: 4. juli til 7. juli. I år kan du oppleve Ornette Coleman, Mari Boine, Dee Dee Bridgewater, Knutsen & Ludvigsen og Wilco Topper.

 • Moldejazz: 16. juli til 21. juli. Festivalen ble arrangert første gang i 1961, og har siden vært en viktig festival i jazzmiljøet. Ett av de store trekkplastrene vil være Steely Dan og Elvis Costello/Allen Toussaint torsdag 19. juli.

  Moldepanoramaet er en av attraksjonene som ikke forandrer seg til årets jazzfestival.
  Moldepanoramaet er en av attraksjonene som ikke forandrer seg til årets jazzfestival. Vis mer


 • Slottsfjellfestivalen: 19. juli til 21. juli. I Tønsberg har festivalen vokst seg stor, og i år skilter de med navn som Ane Brun, Bo Caspers orkester og Timbuktu .

  August

 • Notodden bluesfestival: 2. august til 5. august. Dette er en av Skandinivias største bluesfestivaler. Programmet er enda ikke helt klart.

 • Filmestivalen i Haugesund: 17. august til 24. august. Norges offisielle filmfestival samler alle deler av norsk og skandinavisk filmbransje, og filminteresserte for øvrig, til en ukes filmfest og debatt ved Norges vestkyst.

 • Øyafestivalen: 7. august til 11. august. Avholdes i Middelalderparken i Oslo. I år fronter de artister som Big Bang, Lady sovereign og Amy Winehouse. En av de virkelig store happeningene i Oslo hvert år.

  September

 • Dyrskun: 14. september til 16 september. Stor landbruksmesse som er blitt arrangert hvert eneste år siden 1866. Messa tiltrekker seg mye oppmerksomhet fra hele landet og avholdes i Seljord i Telemark.

 • Trondheim kammermusikkfestival: 25. september til 30. september. Festivalen byr på gamle og nye innen en sjanger som mange ikke forbinder med de store festivalene.

  Oktober

 • UKA i Trondheim: 6. oktober til 30. oktober. Dette er UKA som ble til tre. UKA i Trondheim er den største av studentfestivalene i Norge og byr på revy, teater, konserter og andre kulturarrangementer.