Festen er over på Ibiza

Øyfolket ønsker seg roligere turister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ibiza har de siste tiårene hatt rykte på seg for å være den største festøya i Middelhavet. Nå blir det slutt på dette.

På Ibiza har turister kunnet feste hele døgnet. Mange har tydd til dop for å orke å holde det gående 24 timer i døgnet. Dette året bestemte øyas myndigheter at det skulle være forbudt for klubbene å ha åpent mellom seks om morgenen og seks om ettermiddagen. Les mer om dette i vår tidligere artikkel om temaet.

- Vi måtte bestemme oss for hva slags turisme vi ønsket, sa lokalpolitiker Xico Tarrés ifølge tyske Bild.

Ibiza er kjent for å være en av de vakreste øyene i Middelhavet, og kan by på flotte strender, agriturisme, og stadig flere flotte boutique- og spahotell.

Fortsatt bare sex, fyll og dop? Vi besøkte Ibiza i sommer

- Takket være de nye reglene har vi denne sommeren bare hatt halvparten så mange sykehusinnleggelser som følge av overdoser som i fjor.

Det har også vært færre uykker i forbindelse med fyll og dopbruk.

Dj'er og andre i klubbransjen er ikke like fornøyde, og klager over at det er urettferdig at alle andre steder i Spania er det lov med morgenklubber, men ikke på Ibiza. De mener også det er et feiltrinn å satse på familieturisme på øya, siden det er det så mange andre middelhavsdestinasjoner som gjør.

Tall viser at det i år har kommet 5-7 prosent færre turister til øya, som vanligvis får besøk av to millioner gjester i året. Tarrés har imidlertid benektet overfor den spanske avisen El Pais at det har noe med festforbudet å gjøre.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!