Fest og natteliv

Full fest, dag som natt. Her er stedene du bør sikte inn.

De aller fleste kjenner til Thailands noe ublue rykte som sex-destinasjon. Og prostitusjon kan bli plagsomt tilstedeværende, spesielt på de mest populære turiststedene. Det til tross, det mangler ikke sunne alternativer. Mange utesteder gjør sitt ytterste for å få vestlige turister til å føle seg hjemme. Litt mer morsomt er det å forsøke de stedene som Thai’ene selv frekventerer.

Phuket

Landskapet varierer fra fjell til kritthvite strender.
Bilde: Kirsti van Hoegee
Landskapet varierer fra fjell til kritthvite strender.
Bilde: Kirsti van Hoegee Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Mange er av oppfatningen at Phuket fortjener det nærliggende økenavnet ”Puke-et”, eller spy på godt norsk. Turiststrømmen virker uendelig, og øya har virkelig gjort sitt ytterste for å tilpasse seg den nye industrien. Patong Beach var først ut når turistene begynte å trekke til øya. Utviklingen gikk lynkjapt, og Patong ble lansert som den nye luksusdestinasjonen i Asia. Nå er hvetebrødsdagene over, og stranda fungerer som tilflukt for ryggsekkturister på jakt etter de billigste sengene. Patong kan også tilby turistmaskinens største ansamling av vannhull. Her ligger barene vegg i vegg, bokstavelig talt. Landets største øy, byr selvfølgelig også på langt mer enn rock n’ roll og lange drinker. Les mer i vår store reiseduell hvor vi har latt Phuket matche den meksikanske giganten, Cancun.

Ko Samui – gammel storhet

Thailands tredje øy, Ko Samui, er på mange måter i ferd med å utvikle seg slik som Phuket. Øya var nærmest legendarisk som reisemål for rundt ti år siden. Så kom flyplassen, og med den turisthordene, brautende hoteller og blinkende neonlys. Og plutselig ble litt av sjarmen borte. Nå er Ko Samui på ingen måte like utviklet som storebror på vestsiden av halvøya, og det er fortsatt gode muligheter for å finne sin egen bukt eller strandplass. De fleste søker enten til Chaweng- eller Lamaistranden, men ønsker du deg litt ro og fred kan Mae Nam eller Har Thong Yang gjøre nytten. Hvis det ikke blir fart nok i Chaweng eller Lamai kan du forsøke deg på øyas største tettsted og havn, Na Thon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Koh Pha Ngan – full moon party

Vakre strender venter på Koh Pha Ngan.
Vakre strender venter på Koh Pha Ngan. Vis mer

Naboøya til Ko Samui. Koh Pha Ngan er mindre og kan minne om Ko Samui i tidligere tider. Her har ikke turismen helt fått festet grepet. Likevel har øya blitt fast stopp på ruteplanen til de fleste ryggsekkturistene. Koh Pha Ngan har vakre strender så å si rundt hele øya. Bortsett fra deler av nordkysten, kan du velge og vrake i bungalower og ressorter. Står fest høyt på prioriteringslista er Hat Rin på øyas sørøstside å anbefale. Her er det liv døgnet rundt, samtidig som strendene i nærhetene er rene og innbydende. Hver måned arrangeres det også Full moon-fester her, med musikk og dans til sola står opp.