Ferier som kjendisene

Forbes har listet opp de ti favorittstedene stjerner og kjendiser drar for å lade batteriene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er slitsomt å være kjendis, så når kjendisene først skal på ferie, da vil de slappe skikkelig av. Det gjør de først hvis de er omringet av uhemmet luksus og naturlig skjønnhet, tjenere, massører, gourmetkokker og andre like celebre. Paparazziene bør holde seg langt unna, og servicen bør være diskret.

Foto: Turtle Island Resort
Foto: Turtle Island Resort Vis mer


Øyparadisene

Når kjendisene gifter seg, og må forte seg på bryllupsreise før de skiller seg igjen, drar de til Turtle Island Resort i Fiji. Her har popprinsesser som Britney Spears og Jessica Simpson dratt på bryllupsreise. Resorten reklamerer selv med at Trista, den første amerikanske ungkarskvinnen, også reiste hit på bryllupsreise. Luksusresorten har bare plass til 14 par av gangen, og de bor i hver sin strandhytte. Gourmetmat, alt av drikkevarer og en privat tjener er inkludert. Prisen? Svimlende 1.630 dollar (cirka 10.000 kroner) per natt!

På nett: Turtle Island Resort

Foto: Le Meridien
Foto: Le Meridien Vis mer


Bora Bora ligger i Thaiti, og foretrekkes av stjernene fordi den er så avsidesliggende. Her trives Sharon Stone, Eva Longoria, Nicole Kidman og Chelsea Clinton. Kjendisene bor på Le Méridien, som har hytter med glassgulv så du ser rett ned i sjøen, spa og gorumetrestaurant. Prisen? Ikke så ille, fra 52.800 tahitiske francs (cirka 3.600 kroner) per natt.

På nett: Bora Bora og Le Méridien

Foto: Ritz Carlton
Foto: Ritz Carlton Vis mer


The Cayman Islands ligger nesten rett utenfor stuedøren til de amerikanske kjendisene, nemlig sør for Cuba, og er et yndet reisemål når for eksempel Sheryl Crow, Tiger Woods, Orlando Bloom eller Chloe Sevigny har lyst til å slappe av. Restauranten Deckers (med en britisk dobbeltdekkerbuss parkert utenfor) er populær for en matbit. I fjor åpnet hotellet Ritz-Carlton her. Et dobbeltrom koster fra 799 dollar (cirka 4.950 kroner).

På nett: The Cayman Islands og The Ritz-Carlton

Foto: Hotel St. Barth
Foto: Hotel St. Barth Vis mer


St. Barthélemy er en av de franske øyene i De vestindiske øyer. Øya er full av hvite strender, store yatcher og rike mennesker. Kjendisene lader batteriene på øyas spahotell. Her har både P. Diddy, Kirsten Dunst, Michael J. Fox, Claudia Schiffer og Gisele Bundchen feriert. Stjernene bor for eksempel på Hotel St. Barth, der en hagebungalow koster fra 450 euro (cirka 3.700 kroner) natten.

På nett: St. Barthélemy og Hotel St. Barth

Foto: Cap Juluca
Foto: Cap Juluca Vis mer


Nok en karibisk øy ligger på lista over kjendisenes feriefavoritter - Anguilla. Kanskje ikke så hyggelig, men hit dro Jennifer Aniston og Brad Pitt for å slå opp, mens Robert DeNiro, Denzel Washington, Beyoncé, Donatella Versace og Liam Neeson sikkert ferierer her av lystigere årsaker. Og lystig blir det hos Johnno's Beach Stop, der det er livemusikk hver dag, og Uncle Ernie's grillrestaurant der fersk fisk blir grillet nede på stranda. Stjernene bor for eksempel i en av villaene til Cap Juluca. Her koster en treroms villa 2.270 dollar (cirka 14.000 kroner) per natt. Da er egen butler inkludert.

På nett: Anguilla og Cap Juluca

Ski med stil

Foto: Badrutt's Palace
Foto: Badrutt's Palace Vis mer


St. Moritz Sveits er bling-bling for de som liker vinteraktiviteter. Hit reiser hollywoodstjerner som George Clooney, moteikoner som Kate Moss, moteslaver som Victoria Beckham, europeiske kongelige og nyrike russere for å posere i skibakken og drikke dyr champagne på after ski. Fiffen bor på Badrutt's Palace, et luksushotell av den gamle og fornemme sorten. Her har stjernene alt de trenger - gorumetrestaurant, spa og en nattklubb der verdensberømte dj'er snurrer plater. Prisen? Fra 450 sveitsiske francs (cirka 2.300 kroner) per natt i de enkleste rommene.

På nett: St. Moritz og Badrutt's Palace

Foto: The Sky Hotel
Foto: The Sky Hotel Vis mer


Det amerikanske motstykket til St. Moritz er Aspen, Colorado. Men her er ikke fjasekjendiser som Victoria Beckham eller skittenrike russere særlig populære. Aspen er stedet for de virkelige kjendisene og politiske tungvekterne. Her ferierer Jack Nicholson, Oprah Winfrey Al Gore og Bill Clinton, for å nevne noen. Det sies at da Mariah Carey kom hit og måtte få stelt neglene (veldig viktig, kan skjønne), så ville ingen neglsalonger i byen ta imot henne. Steder å dra for å se og bli sett er på after ski på The Little Nell eller Hotel Jeromes J-Bar, eller på restauranten Cache Cache. Stjernene bor på Hotel Jerome, The Little Nell, The St. Regis eller moderne The Sky Hotel. Et dobbeltrom på sistnevnte koster fra 379 dollar (cirka 2.350 kroner) per natt.

På nett: Aspen og The Sky Hotel

Foto: Spring Creek Ranch
Foto: Spring Creek Ranch Vis mer


Et annet populært, men kanskje mindre kjent amerikansk skisted er Jackson Hole i Wyoming. Litt mer rufsete, og mindre grandiost enn Aspen, men det er nettopp dette som tiltaler kjendisene som vil feriere i fred. Stjerner som Sandra Bullock og Harrison Ford har egne hus her, men celebriteter som bor på hotell, for eksempel Matthew McConaughey og Christina Ricci, velger Spring Creek Ranch, som ligger litt for seg selv og dermed utenfor paparazzienes linse. Her koster de enkleste rommene fra 195 dollar (cirka 1.200 kroner) natten.

På nett: Jackson Hole


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!