<b>MILJØVENNLIG KAN DU VÆRE SELV ...</b> men ikke i ferien vår. Foto: Colourbox
MILJØVENNLIG KAN DU VÆRE SELV ... men ikke i ferien vår. Foto: Colourbox Vis mer

Feriene nordmenn ikke vil ha

Grønn og miljøvennlig ferie? Nei, takk!

Publisert
Sist oppdatert

«Hva beskriver din drømmeferie?»

Vel, den er absolutt ikke grønn og miljøvennlig. Det kommer frem i en undersøkelse som nylig ble gjennomført av analyseselskapet Respons for Star Tour.

Så hva er egentlig en drømmeferie for oss nordmenn? 19 prosent svarer at de ønsker en eksotisk ferie, mens 19 prosent ønsker sol, varme og aktiviteter. 0 prosent svarer at de vil ha en miljøvennlig ferie.

– Men hvorfor er det sånn?

– Det er kanskje ikke så overraskende at eksotisk ferie havner over grønn og miljøvennligferie, men jeg tror det har noe med at nordmenn vil ha bedre standard når de er på ferie. Miljøvennlig forbindes ofte med at man må ofre noe, forklarer Kirsti Irgens Ertsås, informasjonsrådgiver i Star Tour, til DinSide.

>>>Her er turistenes mest bisarre ferieklager

Stadig mer miljøsatsing

Hun vet ikke nøyaktig hva folk legger i "grønn og miljøvennlig", men tror det betyr at folk ønsker å ha en bedre hotellstandard når de ferierer.

– Flere bestiller fire- og femstjerners hoteller, og så har det noe med at de to ukene vi reiser på ferie vil vi alt skal være perfekt. Nei, grønn og miljøvennlig blir nok ikke den store reisetrenden i år, sier Ertsås og ler.

Videre forteller hun at folk faktisk reiser miljøvennlig uten at de vet om det.

– Enten folk vet det eller ikke, reiser de miljøvennlig når de reiser med Star Tour. Vi har for eksempel Blue Village på Rhodos, som er miljøvennlig og er et bevis på at man trenger ikke bo i en økologisk hytte for å reise miljøvennlig, påpeker informasjonsrådgiven.

Her brukes det blant annet lavernergi-pærer, vannsparende dusjer, avfall sorteres til gjenvinning, i tillegg til at ingen fossile brennstoff brukes på hotellet, ifølge Star Tour.

Les også: Dette vil du angre på i sommer

«Alle» skal til Spania

Hvor planlegger du å reise på din neste utenlandsferie sommeren 2012?

 • Spania (26%)
 • Hellas (22%)
 • Norden (15%)
 • Italia (11 %)
 • Tyskland (11 %)
 • Kroatia (10 %)
 • Tyrkia (10 %)
 • USA (10 %)
 • Storbritannia (9 %)
 • Frankrike (9 %)

 • Og hvor skal nordmenn på sommerferie i år? Hvis du vil unngå å møte naboen, så er det i hvert fall et land du bør unngå ...

  – Til sommeren kryper Spania forbi Hellas og opp på en førsteplass over nordmenns foretrukne sommerferieland. Også vinterstid styrker Spania posisjonen som det mest populære reisemålet. Nesten 40 prosent planlegger en spansk vinterferie, sier Lena Petersson, kommunikasjonsdirektør i Star Tour, i pressemeldingen.

  I vinterhalvåret kommer Thailand og Storbritannia på andre- og tredjeplass.

  Komfort er viktig når vi skal reise og vi betaler gjerne litt ekstra for å ha det godt. Ifølge undersøkelsen skal nordmenn og fremst bruke mer penger på hotell (49 prosent), mat og drikke (44 prosent) og flyreisen (40 prosent). Drøyt halvparten har samme feriebudsjett som i fjor, mens 15 prosent sier de vil redusere forbruket.

  1019 respondenter deltok i undersøkelsen.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer