Feriefryd i USA

USA har alt: Spektakulær natur, spennende kultur, perfekte strender og trivelige mennesker. I DinSides Reiseguide diskuterer de ferielandet USA.

DinSides lesere skryter uhemmet av USA.
DinSides lesere skryter uhemmet av USA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I DinSides Reiseguide har leserne lagt ut sine beste reisetriks. Har du et godt reisetips du mener verden ikke kan klare seg foruten, legg det ut på Reiseguiden.

Alle elsker USA

Ifølge DinSide Reises lesere er USA det perfekte ferielandet. I Reiseguiden finnes det tips til severdigheter i alle deler av USA. Og skal vi tro leserne er det like mye naturopplevelser som storbyer som trekker. Hør bare:

- Vi vandret i vakre blomsterenger og i bratte skråninger. I bakgrunnen tronet høye¸ majestetiske fjell. Om kveldene satt vi rundt leirbålet. Siste morgen våknet vi til en forundret storøyd rådyrbukk i skråningen og frost på bakken. Vi hadde opplevd et par dager med villmarksliv. Vi hadde overskredet noen grenser og kommet nærmere naturen og hverandre, skriver Heidi begeistret fra Yellowstone nasjonalpark.

Gran Canyon imponerer like mye:

- Jeg har aldri sett noe mer overveldende. Så langt du kunne se var det stupbratte bergvegger og langt der nede¸ over 2.000 meter lenger ned, blinket Colorado-elven i turkisgrønt. Jeg har sett bilder, ja¸ men det var en slags utenfor kroppen-opplevelse å stå ved kanten og se på noe av det mest fantastiske som moder jord har laget, forteller Trine Løkseth etter å ha gjestet Gran Canyon.

Mangslungent

Det er ikke for ingenting at USA omtales som en smeltedigel. Også dette kan du lese om i DinSide Reiseguide.

- Veldig interessant å besøke amish people dersom du er interessert i gammel tradisjon og religion. Jeg følte jeg kom inn i en helt annen tidsalder. De lever som om det var 1925 her i Norge, beretter Ingrid etter å besøkt amish-folket.

I California finner du ifølge Kjetil et USA som matcher de berømte TV-seriene.

- Strandlivet med surfere¸ skatere og damer passet oss glimrende¸ det var omtrent som å være i en episode av Baywatch¸ med unntak av at det ikke var noen yppige blondiner å se da.

Skuddsikker vest

Mange av DinSides lesere er imponerte over amerikanernes høflighet og hjelpsomhet.

- Dulter du borti noen på gata i Norge¸ eller de dulter borti deg¸ ser de bare surt på deg¸ og går sin veg. Men skjer det samme i USA¸ så hører du: ”Oh¸ I´m sorry. Are you ok?,” med en gang. De er sååååå høflige¸ jeg ble helt forbausa, forteller Linda Løvik etter å ha feriert i Los Angeles.

Er USA paradis på jord? Det finnes noen kritiske røster blant leserne som vil hevde det motsatte:

- Lykke til, skriver Henning Sund . - Du kan sikkert trenge det. Sist gang jeg var i Chicago var vi på en italiensk restaurant, og havnet rett oppi en skuddveksling med maskinpistol.

Har du en USA-opplevelse du vil dele? Legg det inn her.

Mer om USA

 • USA-ferie et halvt år etter

 • Den siste hippiereisen

 • Dette visste du ikke om New York

 • Bo billig i knalldyre New York

 • Shoppingkupp i New York

 • Familiemoro i New York

 • På fire hjul i USA
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.