Feriebolig - et fristende alternativ

Har du av en eller annen grunn ikke falt for charterferien eller lange hotellopphold, finnes alternativer. I de fleste land er ferieboligmarkedet voksende, og utvalget stort. Her er noen råd på veien.

Vi har oppdaget at alle de store charteroperatørene er utsolgt i fellesferien. Vi som har små barn har dessverre ingen annen mulighet til å reise sydover, enn akkurat i skoleferien. Det byr oss selvfølgelig på litt problemer.

Vi ønsker nå å få leid en egen bolig, kan dere hjelpe oss med tips om hvordan vi kan finne frem til boligutleiere? Hvor som helst på de greske øyene, Mallorca ...

Vet dere om man kan reise med rutefly til noen av de greske øyene (så kan man finne overnatting selv)?

Feriebolig, fristende men mer komplisert

Foto: Holidayrentals.co.uk
Foto: Holidayrentals.co.uk Vis mer

Mange fristes av tanken på å leie sin "egen" feriebolig fremfor å bo på trange hotellrom med festende ungdommer i etasjen over og andres hylende småunger i bassenget hver morgen. Det kan dessuten være riktig lønnsomt å velge denne ferieformen fremfor vanlige hotellopphold. Spesielt om man er mange som leier sammen. I denne artikkelen fra i fjor vår, finner du priseksempler og råd om betaling. DinSide har også publisert tips om å leie feriebolig. Her får du blant annet råd om nettsteder med utleie og advarsler om hva du bør passe deg for.

Feriebolig på nett

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Internett er en opplagt informasjonskilde for deg som leter etter ferieboligen. Og er du obs på potensielle feller, er det også et nyttig redskap i jakten. Flere større virksomheter satser på å tilby utleieboliger over hele verden, men det finnes også enkeltpersoner som leier ut på egenhånd. Mange av disse annonserer på nett. Prøv søkeverktøy som Google, Kvasir eller Yahoo.

Britiske Holiday Rentals er et eksempel på store samlinger av boliger til leie som er lett å søke i. De har for eksempel 75 enheter til leie i Hellas, og 117 enheter på Mallorca. Et annet alternativ vi finner når vi søker på feriebolig, er muligheten for boligbytte med reisende fra andre land. For eksempel gjennom Ferieklubben Norsk Boligbytte. Det kan bli en utrolig billig ferie, om du tør og har lyst.

Transport

De fleste charteroperatørene tilbyr alternativet kun flyreise i sine program, og da kan du komme deg mer eller mindre direkte til mindre steder og øyer der det ikke går rutetransport direkte fra Norge. Er det fullt fra Norge, kan det være smart å sjekke mulighetene fra Sverige. Svenske reisende velger ikke nødvendigvis norsk høysesong for sin utfart, og i skoleferien kan utvalget fra Sverige være langt bedre enn fra Norge. Det er også vanligere med kun fly-alternativer fra Sverige. Det går forøvrig ikke rutefly direkte til greske øyer fra Norge, men det bør gå greit å reise via andre land. Det er også mulig å ta fly til Athen - derfra kan du velge og vrake i båttransport ut til de greske øyene.

  • Mer om loffing mellom de greske øyene her

  • Guide: Finn din greske øy
  • Husk at mange av ferieboligene du kan leie, ikke nødvendigvis ligger like ved transportårer og bussholdeplasser. Det kan derfor være lurt å regne med leiebil i budsjettet.

    Lykke til, og god tur.

    Hilsen Reiseeksperten

  • Tilbake til innledningen