Ferdigpakkede eventyrreiser

Pakketur trenger ikke bety krøtterfulle fly, tettpakkede busser og velbrukte turistklassehoteller. Her er pakketurer i førstedivisjon, for eventyrlystne med sans for å slippe planleggingen selv. Pris? Fra 8.000 kroner til nesten 100.000 kroner.


Trøtt av spanske playaer, greske templer og tyrkisk te? Pakketurer trenger ikke gå til velkjente middelhavsdestinasjoner sammen med naboen og den gamle klassekameraten fra barneskolen. Her er ti fristende alternativer for deg som vil oppleve verden utenfor det tradisjonelle chartervinduet, og likevel reise ferdigpakket.

Merk at alle priser vil være avhengig av reiselengde og standard på bosted, samt når man velger å reise. Merk også at det finnes flere aktører på markedet enn de vi lister her. Sjekk denne artikkelen for tips om hvordan finne frem til aktuelle tilbydere av pakkereiser., og hva du bør se opp for.

Fem charteropphold

Først i listen på ti spennende turforslag, har vi plukket ut aktuelle charterpakker der du reiser til ett sted og blir der. Alternativer til kanarisk og thailandsk sol og bad i vinter?

1: Mauritius

Mauritius er et klassisk sol-og-bad reisemål. Foto: Kampfner/Retnauk/All Over press
Mauritius er et klassisk sol-og-bad reisemål. Foto: Kampfner/Retnauk/All Over press Vis mer


Både Star Tour og Apollo sender nå sine pakketurister til Mauritius, øya som ligger i havet øst for Madagaskar. Magellan har også reiser til Mauritius. En lang reise, men mange vil hevde at den går til noe tilnærmet paradiset. Fortsatt greit med plasser tilgjengelig hos charteroperatørene.

Priser: fra 8.700 per person i begynnelsen av januar, tostjerners leilighet med frokost (Star Tour). Apollo har også reiser til Mauritius, og oppgir lavere frapriser enn Star Tour på sine nettsider.
Selskap: Apollo, Star Tour og Magellan Tours

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer om Mauritius

2: Venezuela

Nytt fra Saga Solreiser i år er Venezuela, med Isla de Margarita som reisemål. Star Tour har også Venezuela på charterkartet sitt. Et karibisk reisemål som gir deg langt mer for pengene enn det som er vanlig i denne regionen. Et kjempepopulært reisemål, som allerede er nesten utsolgt fra Saga. Star Tour har også reiser til Venezuela på programmet.

Pris: 20.630 kroner for to voksne i dobbeltrom i to uker i slutten av mars (pris fra Saga Solreiser).
Selskap: Saga Solreiser og Star Tour

Mer om Venezuela

3: Oman

Solia selger reiser til ørkenlandet Oman på den arabiske halvøy. Et rimelig reisemål med utreise fra Oslo via Arlanda/Stockholm. Greit med ledige plasser fra oktober og fremover.

Pris: Fra 7.985 per person i dobbeltrom, åtte dager i begynnelsen av desember.
Selskap: Solia

4: Goa

Goa er kjent for strender, hippier og ville backpackerfester. Vil du bli kjent med Goa er det flere muligheter. Foto: All Over press
Goa er kjent for strender, hippier og ville backpackerfester. Vil du bli kjent med Goa er det flere muligheter. Foto: All Over press Vis mer


Goa i India får du hos Star Tour, Ving og Saga Solreiser. Et festparadis vil mange mene, et bråkete partyhelvete vil andre si. Her er det uansett plass til flere enn høye backpackere og etterlatte hippier.

Pris: Fra 7.995 per voksen i en uke i dobbeltrom hos Ving, ikke så ulikt prisene hos Star Tour og Saga Solreiser.
Selskap: Apollo, Star Tour, Ving og Saga Solreiser.

Bilder: Party på Goa

5: Kapp Verde

Enda så nært vi her er Kanariøyene, er det verdener mellom de to øygruppene utenfor kysten av Afrika. Kapp Verde har lenge vært et reisemål vanskelig å nå, men Star Tour kjører nå charterreiser hit, via København. Espnes reiser tilbyr også reiser til Kapp Verde, da via Lisboa.

Pris: 5.808 danske kroner per person i dobbeltrom for en uke med Star Tour. Fra 8.640 med Espnes Reiser for en uke.
Selskap: Star Tour og Espnes Reiser

Mer om Kapp Verde

>> Fra Andaman til Bhutan: Videre til fem pakkerundturer for priser fra 17.000 til 82.000