Ferdig pakke eller egeninnsats

Det er mulig å spare store penger på å sy sammen reisen selv.

Du kan spare atskillige kroner på å organisere reisen selv, men du må regne med å investere mye tid til forarbeidet.

Organiserte selv

Vidar Loftås fikset fotballturen til England selv, og sparte penger på det.
Foto: Bjørn Eirik Loftås
Vidar Loftås fikset fotballturen til England selv, og sparte penger på det.
Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Vidar Loftås (33) fra Bergen, er en av dem som har tatt seg tid til å organisere fotballturen på egenhånd. I september reiste han sammen med to andre over Nordsjøen for å se to kamper i Premier League, en med Liverpool og en med Leeds.

- Vi sparte i overkant av 2.000 kroner per person på å organisere turen selv, men det kostet mye tid og lange timer i telefonen, forteller Loftås.

Han betalte omkring 5.000 kroner for billetter til to kamper, tre netter på hoteller og transport inkludert fly fra Oslo. Det beste tilbudet han fikk fra en av turoperatørene var 2.000 kroner dyrere, og flere av operatørene hadde ikke engang billetter til den ene av de aktuelle kampene.

- Jeg anbefaler å sjekke prisene hos British Airways. Min erfaring er at de er billigere enn både SAS og Braathens, og de har dessuten bedre rutetilbud til for eksempel Manchester. Husk at det er lang vei fra London til Manchester, Liverpool og Leeds, sier Loftås.

40.000 tilskuere i spent forventning på Elland Road i Leeds.    Foto: Bjørn Eirik Loftås Foto: Bjørn Eirik
40.000 tilskuere i spent forventning på Elland Road i Leeds. Foto: Bjørn Eirik Loftås Foto: Bjørn Eirik Vis mer

Slik gjør du det

- Billettene legges ut 21 dager før kampstart, og jeg ringte direkte til lagenes billettkontor. Er det populære kamper, kan det være vanskelig å komme gjennom, men slipper du til får du bestille billetter på deres creditcardline.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er også mulig å skaffe billetter på stedet, men husk at svartebørshandel med billetter er forbudt i England. Handler du av useriøse selgere risikerer du å få falske billetter.

- Jeg har selv kjøpt svartebørsbilletter tidligere, og det har gått bra. Tar du sjansen bør du ikke velge de billigste. De dyrere svartebørsbillettene er mest sannsynlig ekte. De billige kan like gjerne være falske. Vi hadde samme setenumre som tre andre på Liverpoolkampen, og det førte til oppbud av vakter som sjekket billettene våre. Det endte med at de andre måtte forlate arenaen. De hadde sikkert vært uheldige og kjøpt falske billetter, forteller Loftås.

Hete kamper

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Eksempelet viser at det er mulig å spare store summer ved å investere tid i å legge opp reisen selv. Spesielt om du har uvanlige ønsker og kompliserte planer. Frister det mer å få ferdigsydd opplegg tilbyr flere arrangører å sy sammen pakker for deg.

- Vi kan tilby både ferdige pakker og mer skreddersydde reiser til fotballkamper i Europa, sier Per Egil Vam hos Eventtravel.

De billigste pakketurene der både fly, hotell og billetter inngår, koster fra 4.000 kroner. Skal du bo greit må du regne med 5-6.000 kroner for to netter og en kamp. Dette gjelder de fleste arrangører DinSide Reise har sjekket. Prisen avhenger av når du reiser, hvor mange netter du blir borte, hvordan du bor og hvor profilerte kamper du skal se. Er du prisbevisst bør du merke deg at det er prisforskjeller på kampbillettene. De store kampene prises naturlig nok høyest, og de største lagene tar mer for billettene enn de mindre kjente.

  • Mer om hvordan du kan skaffe billetter til kampene finner du her.

  • Ti tips for fotballferien.

  • Tilbake til hovedartikkel.