Fengslet for kyss på restaurant

Britisk par dømt til en måned i fengsel i Dubai.

Skal du til Dubai med kjæresten? Pass på! Foto: Lotus Head
Skal du til Dubai med kjæresten? Pass på! Foto: Lotus Head Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dubai satser hardt for å bli det neste store luksusreisemålet for vestlige turister. Og turistene strømmer til.

Men Dubai er ikke helt som andre reisemål. Landet er strengt muslimsk, og reglene for oppførsel er ganske rigide.

Det fikk et britisk par erfare, da de i november ble fengslet etter at en kvinne mener å ha sett dem kysse hverandre på munnen og stryke hverandre over ryggen da de var gjester på en restaurant, skriver TimesOnline.

Charlotte Adams og Ayman Najafi ble dømt til en måneds fengsel for usømmelig oppførsel og alkoholkonsum, men har anket dommen. De slapp ut mot kausjon, men myndighetene har beslaglagt passene deres, og de har derfor ikke kunnet forlate Dubai. Nå er det opp til Dubais Misdemeanours Appeals Court å avgjøre om dommen skal stå ved lag.

Paret har innrømmet at de drakk alkohol, og har vedtatt boten på rundt 1.700 kroner for dette. Men de nekter for at de kysset hverandre på munnen. De hevder det var snakk om et kyss på kinnet, noe som er en vanlig hilseform i den britiske kulturen.

Kvinnen som fikk dem fengslet har vært noe vaklete i sin forklaring. Hun sa først at det var hun som så paret kysse offentlig, men har i ettertid sagt at det var sønnen hennes som så det.

Retten skal avgjøre om dommen blir stående den 4. april.

Høsten 2008 ble et annet britisk par dømt til tre måneders fengsel for å ha hatt sex på offentlig sted. De ble Arrestert for å ha hatt sex på en offentlig strand. Etter dette bestemte Dubais turistmyndigheter seg for å gi ut en guide for riktig oppførsel til turistene.

Pass på oppførselen

Turister som reiser til Dubai må være klar over reglene som gjelder. Usømmelig oppførsel er ulovlig, og da snakker vi altså om så "uskyldige" ting som et kyss på munnen. I Dubai er det ikke god skikk å vise noen form for affeksjon offentlig. Det er ikke lov å sole seg toppløs, og sex mellom to som ikke er gift er ulovlig.

Alkohol kan bare nytes på spesielle barer som hjar lisens til dette. De ligger som regel i tilknytning til de store turisthotellene og i handlesentrene. Å drikke alkohol andre steder er ulovlig.

Mer fra Dubai: Se videoen fra toppen av verdens høyeste bygning