Fra verdens største party: Mardi Gras i New Orleans.
Fra verdens største party: Mardi Gras i New Orleans.Vis mer

Fengslende nakenhet i New Orleans

Politiet i New Orleans varsler bøter opp til 1.000 dollar eller fengselsstraff, for dem viser for mye naken hud under Mardi Gras, festivalen som varer en måned og kulminerer den 7. mars.

I helgen ble 50 personer arrestert i det franske kvarteret i New Orleans for å ha vist for mye kropp over eller under beltestedet. Under den berømte folkefesten Mardi Gras, har det i årevis vært vanlig å se at kvinner blotter brystene foran jublende menneskemengder i gatene.

Løpesedler om forbud

Tidligere har politiet i New Orleans stilltiende godtatt denne noe frigjorte tradisjonen, som i det ellers så puritanske USA er langt over grensen for akseptabel adferd. Men store oppslag i presse og på plakater i området for festivalen har varslet om nye tider:

WARNING - MARDI GRAS VISITORS/RESIDENTS
It is unlawful for any person to engang in, participate in, manage, produce, sponsor, present or exhibit obscene live conduct. These illegal acts include exposure of the male/female genitals or female breasts in a public place.

På oppslagene blir det også varslet om at sivile spanere som er ute i gatene, og at blottere risikerer både bot og fengsel om de blir tatt.

Butikkeiere i det franske kvarteret hevder overfor lokalavisen Times-Picayune at de aldri tidligere kan huske å ha fått pålegg om å henge opp advarsler mot nakenhet.

Ikke flere arresterte enn før

Politiet på sin side hevder at de ikke praktiserer strengere nå enn tidligere år. Sist helg ble 50 "flashere" arrestert. Det skal være omkring normalen skriver Times-Picayune, som "beroliger" alle tilreisende med at flere tilfeller av nakne kvinnebryster og blottede underliv ble observert langs Bourbon Street forrige helg uten at synderne havnet i kasjotten…

Artikkelen fortsetter under annonsen