Fem unike naturopplevelser

De flotteste ferieopplevelsene er det naturen som gir deg. Her er fem unike naturfenomener det er verdt å få med seg.

Sjeldne, men flotte dyr. Foto: Hochleitner
Sjeldne, men flotte dyr. Foto: Hochleitner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se fjellgorillaene i Rwanda

Fjellgorillaen er en av verdens sterkt truede dyrearter. Det finnes ikke mange igjen, og de bor i Afrika, blant annet i Parc National Des Volcans, nord i Rwanda. Her har turismen vist seg å ha en positiv effekt. Turismen gjør at lokalbefolkningen skjønner at det er økonomisk lønnsomt å ivareta den.

På nett: Rwanda Tourism og Ecotours

Vulkanutbrudd i Middelhavet

Midt i Middelhavet, utenfor Italias vestkyst, ligger De lipariske øyer. Dette er en øygruppe bestående av vulkanske øyer, men alle sammen er døde bortsett fra én - Stromboli. I de siste 2.000 årene har denne vulkanen hatt jevnlige utbrudd.

Stromboli er en turistattraksjon, og det arrangeres ekskursjoner opp til toppen av vulkanen. Er du heldig får du med deg et av utbruddene. Er du uheldig får du en lavastein i hodet.

Les mer om Stromboli og De lipariske øyer:
Øyhopping på italiensk

Eksotisk og norsk. Foto: Bjørn Jørgensen/Invanor
Eksotisk og norsk. Foto: Bjørn Jørgensen/Invanor Vis mer


Nordlys i Norge

Nordlyset fascinerer en hel verden, og turistene strømmer til det nordlige Norge for å få med seg det magiske naturfenomenet. Har du sett nordlyset selv? Hvis ikke, bør du absolutt ta turen nordover og få det med deg.

Det er perfekt å dra nordover i februar og mars. Da er mulighetene for å få sett nordlyset gode, og likevel er dagene lange nok til at du kan få gjort litt andre aktiviteter også, som kongekrabbefisking eller hundesledekjøring.

Les mer om det her:
Krabbenes konge
Med hundespann i bjørneland

På nett: Finnmark Reiseliv

Gnuvandring i Masai Mara

Hvert år i august, migrerer millioner av gnuer til Masai Mara, som ligger sør i Kenya. Dette har blitt en stor turistattraksjon. Du har sikkert sett dyreprogrammene, der krokodillene ligger og lurer i elvene gnuene må krysse. Det ser ikke pent ut, men slik er nå livet i villmarken.

Det er selvsagt ikke bare gnuene du drar for å se, men løvene, hyenene og leopardene som følger etter med samme skumle hensikter som krokodillene i elven har. Det finnes flust av turselskaper som arrangerer turer for å se på dyrene. Bare vær obs på at det er mange turister som tenker det samme som deg, så velg riktig selskap, slik at du ikke føler du er med i en migrasjon selv. Du får også med deg migrasjonen dersom du drar nord i Tanzania.

Les også:
Kenya - snarvei til den store safariopplevelsen

På nett: Masai Mara og Serengeti

Havskilpaddene har eksistert siden dinosaurene levde. Foto: Save the sea turtles
Havskilpaddene har eksistert siden dinosaurene levde. Foto: Save the sea turtles Vis mer


Redd havskilpadder på Tobago

Mellom mars og juli hvert år valfarter de gigantiske havskilpaddene til Skilpaddestranda på den karibiske øya Tobago for å legge egg. Havskilpadden har gjort dette i millioner av år, helt siden den delte havet med dinosaurene.

I dag er havskilpadden sterkt truet. Veldedige organisasjoner arrangerer strandpatruljering for å passe på at havskilpaddene og eggene deres får være i fred på strendene. Som turist får du være med på en guidet tur der du får se redene, og lære mer om hvordan kjempeskilpaddene lever, deres historie, og hvilke trusler som er i ferd med å utrydde dem.

På nett: Save our sea turtles og Visit Trinidad & Tobago

Kilde: The Times

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!