Fem ting du må unngå i Riga

Tilbake til guiden >>

  • Unngå lugubre nattklubber. Riga har mange barer og nattklubber, men du bør være forsiktig, spesielt om du er på byen alene. Om noen utesteder prøver å friste deg med gratis drinker, bør det dukke opp et varselsskilt. Som lokalbefolkningen sier: "Det er ikke noe som heter gratis drink". Det er dessverre mange historier om turister som har blitt nektet å gå før de har betalt tusenvis av kroner for noen få drinker.
  • Unngå taxikrangel. Setter du deg i en taxi, bør du passe på at sjåføren setter på taksameteret. Det har vært flere episoder, der taxisjåførene har funnet opp sin egen dyre takst etter endt taxitur. Slik skal det ikke være, for taxiselskapene i byen har bestemte takster for reisen, uansett om du er turist eller innfødt.
  • Ikke dra om vinteren. Dette punktet er det nok ikke alle som er enige i. Men skal du tilbringe noen dager i Latvia, er sommeren det beste tidspunket å dra. Når vinteren er grå og kald, fremstår Riga som en relativt trist by.
  • Ikke glem at folk skjønner hva du sier. Ikke gå rundt og sleng dritt på norsk. For det første er det dårlig folkeskikk, for det andre er sjansene store for at lokalbefolkningen skjønner hva du sier. Mange av Rigas innbyggere skjønner og snakker svensk, derfor bør du være varsom med hva du sier høyt.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen


  • Rigabalsam. Jo da, vi hadde med dette punktet på listen over hva du bør få med deg. Men vær forberedt på en svært spesiell og bitter smaksopplevelse, som ikke nødvendigvis kommer til å være behagelig.