Fem ting du må gjøre

Utsikten fra Table Mountain er flott. For mindre folk går du heller opp til Lion's Head, toppen i forgrunnen. Foto: South African Tourism Foto: South African Tourism Vis mer


Fem ting du må gjøre i Cape Town:


  • Ta turen opp Lion's Head en ettermiddag og få med deg solnedgangen over Camp's Bay og den flotte utsikten over Cape Town og Table Mountain. Orker du ikke gå opp, tar du heller taubanen opp Table Mountain og nyter utsikten derfra.

  • Dra ut til Robben Island og hør den fascinerende historien om Nelson Mandelas 18 år der ute. Guidene er tidligere fanger.
  • Ta turen ut til Cape Point og se Atlanterhavet og Det indiske hav møtes. (I virkeligheten møtes havene litt lenger øst enn Cape Point, men pytt, pytt.) På veien stopper du og hilser på pingvinene i Simon's Bay, som koser seg på de kritthvite strendene.
  • Dra ut til et av de mange townships utenfor Cape Town. Ikke dra alene, men bli med på en guidet tur. Kontrasten til for eksempel fasjonable V&A Waterfront er slående og tankevekkende.

  • Ta en dag på en av Cape Towns strender. Camps Bay og Clifton Bay ligger midt i Cape Town, men husk at de vender mot Atlanterhavet, så vannet kan være kaldt. I False Bay er det litt varmere, men dette er også Atlanterhavet. Her ligger Fish Hoek Bay, en typisk familiestrand, og Boulders Beach, hvor du deler stranda med pingviner.