Fem ting du må gjøre

Flott utsikt over Kongens by fra Rundetårn. Foto: Rundetårn Foto: Rundetårn
Flott utsikt over Kongens by fra Rundetårn. Foto: Rundetårn Foto: Rundetårn Vis mer


  • Ta en tur til Nyhavn, sett deg på en av uteserveringene og se på livet og seilskutene. Frister kanskje ikke så veldig om vinteren, men de fargerike fredede husene er flotte fotomotiv, og du kan jo sette deg inne på en av kroene dersom været ikke er bra.

  • Et københavnbesøk blir ikke komplett før du har tatt en øl på en av kroene i byen. Suppler gjerne med et smørrebrød, med frikadeller, sild eller lun leverpostei. Er du ikke så glad i tradisjonell dansk frokost, kan du besøke de mer "moderne" kaféene i byen. Det finnes nok å velge mellom.

  • For å få oversikten over København kan du ta en tur til Rundetårn. På toppen av det 35 meter høye tårnet er det flott utsikt over byen. Turen opp går langs en spiralrampe som er 209 meter lang. Tårnet ligger i Købmagergade 52 A.

  • Har du vært i København flere ganger, og tråkket Strøget opp og ned, bør du ta turen til Nørrebro ved neste besøk. Her er spennende shopping i små designbutikker og bruktbutikker, og hyggelige kaféer og restauranter. Vil du ha en litt mer alternativ opplevelse drar du til fristaden Christiania - før det er for sent.

  • Drar du til København om sommeren kan du ta en guidet tur med kanalbåtene. Da ser du byen fra en helt annen vinkel, og får med deg Den Lille Havfrue, Operaen, Amalienborg Slot, Den Sorte Diamant og mye mer. Turene starter i Nyhavn.