Fem ting du må gjøre

Sjarmerende i Gamla Stan. Foto: Richard Ryan/Stockholm Visitors Board Vis mer


  • Ta en tur til Gamla Stan, dersom du ikke har vært her før. Det var på denne lille øya Stockholm ble bygget for 750 år siden. De fleste bygningene er fra 1600-tallet, og på øya ligger også Kungliga Slottet, der du kan se kronjuvelene.

  • Vasamuseet er absolutt verdt et besøk. Skipet fra 1628 er helt intakt, fordi skipet sank som en stein under jomfruturen. Såpass flaut var det, at skipet ikke ble hentet opp før i 1956. Uansett, på museet får du et innblikk i hvordan verden så ut for snart 400 år siden.

  • Ta en guidet båttur for å se byen fra vannet. Det finnes flust av forskjellige turer du kan bli med på, og det går til og med en midt på vinteren. Sjekk Visit Stockholm for mer info.

  • Ta en tur til Södermalm for å titte i de spennende småbutikkene der du kan kjøpe bruktklær, svenske designerklær, interiør og møbler. Gå til Monteliusvägen og se den vakre utsikten mot Kungsholmen og City. Flott utsikt er det også fra Gondolen, der du enten kan spise på gourmetrestauranten, eller bare ta Katarinahissen opp. Herfra ser du Gamla Stan, Strandvägen og Djurgården.

  • Uansett om du skal shoppe eller ikke, bør du ta en tur innom NK i Hamngatan bare for å se på det flotte varehuset. NK åpnet her i 1902, og er en institusjon i Stockholm. Vakkert er det også, med marmorgulv, galleri, smijernsgelendere osv. - ikke akkurat som alle storsentrene vi ser rundt om i Norge. I underetasjen ligger saluhallen, der du kan kjøpe delikatesser og gourmetmat. Det kan du forresten også i Östermalmshallen, ved Östermalmstorg. Her kan du også få deg en matbit.