Fem ting du må gjøre i Madrid

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Stor kunst på Pradomuseet. Foto: Stine Okkelmo
Stor kunst på Pradomuseet. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


  • Ta en titt på Palacio Real, det kongelige slottet, som ligger midt i sentrum. Det grandiose palasset har 2.800 rom, og tar du turen inn, får du sett 50 av dem. Det er ikke spart på noe i innredningen av slottet, for å si det sånn. Det bor ingen kongelige i slottet i dag, Kong Carlos bor i Zarzuela-palasset som ligger litt utenfor Madrid.

  • Sett deg på en plaza, bestill en cerveza (øl) og noen tapas og kikk på livet. Plaza Santa Ana ligger midt i sentrum, og er full av uteserveringer og tapasbarer. Kanskje hører du operasangerne som opptrer i teateret som også ligger på plassen. For en litt mindre turistifisert opplevelse bør du dra til La Latina. Her er det langt mellom turistene, men flust av unge og gamle som er ute for å hygge seg.

  • Ta en spasertur i El Parque del Retiro, Madrids svar på New Yorks Central Park (og Oslos Vigelandspark). Den enorme parken er et populært rekreasjonssted for los madrileños i helgene. Her er en innsjø der du kan leie robåter, dukketeater for ungene, flere utekaféer, en rosehage, fontener osv, osv.

  • Ta en sving innom Pradomuseet. Dette er et av verdens beste kunstmuseer, og ligger flott til rett ved Retiroparken. Har du tid, kan du få med deg en audioguide og lære om Goya, El Greco, Rembrandt, Rubens og Botticelli eller noen av de andre kunstnerne som er representert. Selv om du ikke er så veldig kunstinteressert, bør du titte innom museet, bare for å ha vært der. På søndager er inngangen gratis.

  • Er du fotballinteressert, vet du ganske sikkert om Real Madrids flotte stadion, Santiago Bernabéu, der det er plass til 80.000 tilskuere. Her kan du få en omvisning som tar deg med inn på stadion, til vip-avdelingen, garderoben og troférommet. Er du heldig, får du kanskje med deg en kamp mens du er i byen.
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!