Fem ting du må få med deg i Riga

Tilbake til guiden >>

Riga kan by på mye, på godt og vondt. Her er fem forslag til hva du bør få med deg:

  • Prøvesmak rigabalsam. Rigabalsam er billig og flaskene er svært dekorative, så det skader vel ikke å ta den med seg hjem til Norge. Ryktene skal ha det til at rigabalsam har en helbredende effekt, selv om produsenten ikke lenger har lov til å bruke dette i markedsføringen sin. Det er ikke mange år siden til og med små barn fikk rigabalsam som medisin når de ble syke. Mer informasjon om rigabalsam finner du her.

  • Gå en tur i gamlebyen. Rigas historiske kjerne byr på arkitektur i høy klasse. Unesco har satt gamlebyen på sin eksklusive verdensarvliste, blant annet på grunn av sin flotte blanding av middelalder- og jugendstilarkitektur.
  • Gå på Opera. Latvias store operahus i Riga er en storslått De billigste billettene koster under 50 kroner, og på en rekke forestillinger vi sjekket prisene på kostet ikke de dyreste billettene mer enn i underkant av 250 kroner. Sjekk Operaens nettsider for mer informasjon.
  • Ta en drink på Skyline bar. Ta heisen opp til 26. etasje på Reval Hotel i Latvia, og sett deg ned i sofaene i baren, og nyt utsikten over Rigas bykjerne. Det serverer nok ikke de billigste drinkene i byen, men prisen burde ikke være avskrekkende for oss nordmenn.
  • Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Kom deg ut av byen. Latvia er mer enn Riga, og kommer du deg litt ut av byen, står opplevelsene å venter på deg. Reiser du om sommeren er Jurmala et veldig godt valg, der naturopplevelser, en 33 kilometer lang strand og muligheter for spabehandling, kan gjøre ferien til en svært behagelig opplevelse.