Fem ting å gjøre i Oslo

Party, musikk og kunst. Sommer-Oslo holder åpent og byr på opplevelser i alle genre.

Glamdiva i fjorårets homoparade.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


1. Småskeivt

Forr de skeive blir det i også i år skeive filmer med en rekke kvalitetsfilmer som er minst like interessante for heterobefolkningen. Her blir konserter og selvfølgelig også parade. Skeive dager starter 16. juni og avsluttes den 24. juni.

Ekstern lenke: Skeive dager

2. Ibsen

Det er i år 100 år siden Henrik Ibsen døde, og dette markeres over hele landet med til sammen 3.000 arrangementer. Særlig i Oslo vil forfatteren liv og arbeid markeres. Få med deg en av de mange forestillingene, for eksempel Bollywood Ibsen på Oslo Nye (siste forestilling den 31. mai), bygget på stykket Fruen fra havet, eller vandre med Oslo kommune i Ibsens fotspor.

Ekstern lenke: Ibsen.net

3. Øyafestivalen

Allerede nå er festivalpassene til Øyafestivalen til 500 kroner utsolgt. I tillegg til musikk blir det i år også teater. Festivalen er spredt over hele byen fra Middelalderparken i Gamlebyen på Oslos østkant og til en rekke barer, kafeer og klubber over hele byen i perioden 9. - 12. august.

Les mer: Festivalsommeren er her
Ekstern lenke: Festivalens nettside

4. Norwegian Wood

Nytt, norsk, internasjonalt og Lou Reed på årets Norwegian Wood-festival ved Frognerparken i perioden. Enkelte av konsertene som for eksempel konserten med Roger Waters er utsolgt. Dog kan det kjøpes fire- og femdagerspass for henholdsvis 1.250 og 1.925 kroner. Billettavgift à kr 25 tilkommer.

Ekstern lenke: Festivalens nettside

5. Lillebjørn Nilsen

Tanta til Beate, Alexander Kiellands plass, Stilleste gutt på sovesal 1, Gategutt og Bysommer. Lillebjørn Nilsens Oslo er mangslungent. Få med deg Lillebjørn Nilsens sommerkonsert på Rockefeller den 14. juli. Billettpris 225 kroner + billettavgift hos Billettservice

Navn: Rockefeller Music Hall
Adresse: Torggata 16
Tlf. 22 20 32 32
Transport: Rockefeller ligger i gangavstand til knutepunktene for kollektivtransport i Oslo: Brugata og Jernbanetorget.
Nett: Rockefeller, Lillebjørn

Smak av Oslo
Shop till you drop
Byvandring
Barnslig gøy
Beste utepils
Tilbake til innledningen