Fem strender i verdensklasse

Sydney har noen av verdens beste og mest kjente strender. Her er fem som du bør få med deg hvis du er på besøk.

Strandliv + Sydney = sant! Hvis de ikke har klart å fått seg et hus ved stranden strømmer sydneyboerne til vannet når helgen er et faktum. Her spiser du, jogger, bader, surfer, ser på gateartister, spiller fotball, volleyball eller hva du enn måtte ønske. Sydneys strandliv er ren underholdning, men bak bølgene lurer frykten for de store hvite haiene.

Lider du av haiskrekk kan du trøste deg med det faktum at samtlige strender er overvåket og at det er plassert såkalte hainett i farvannet utenfor buktene.

Bondi Beach

Størst og best? Mange vil si seg enig. Er du strandløve eller på utkikk etter litt ekte Sydneykultur må du ikke gå glipp av Bondi Beach. Stranden som vender sørover mot Tasmanhavet er kjent som en ypperlig surfestrand, og selv uten egne ambisjoner kan det være underholdende nok å se på. Bondi er samtidig en av Sydneys mest populære forsteder, med et yrende kaféliv og trendy klientell. Bondi blir arena for strandvolleyball under OL.

Manly Beach


Nordsidens juvel. Vendt ut mot Stillehavet ligger strendene Shelly, Manly og North Steyne som perler på snor. De aller fleste i Sydney tenker likevel bare på Manly når de er i området. Ta fergen fra Circular Quay inne i sentrum og nyt synet av byen fra sjøsiden. I tillegg til hvit sand og store bølger kan bydelen gi deg et glimt av hva som skjuler seg under overflaten. Akvariet Oceanworld er vel verdt et besøk.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Palm Beach

Lengst nord av strendene i Sydney er Palm Beach. Stranden som er like trendy som navnet skulle tilsi. Her basker rikfolk og kjendiser seg i glansen av seg selv og sine enorme villaer.

Shark Bay

Navnet i seg selv er jo grunn nok til å avlegge denne stranden et besøk. Heldigvis er ikke Shark Bay spesielt plaget av hai. Tvert i mot er den kjent som en ypperlig liten perle for barnefamilier. Skyggefulle trær gir kjærkommen avveksling fra brennende hete.

Coogee

Sexy strand sør for Bondi. Her samles feststemte tilreisende i helgene for å nyte kjølig drikke under parasollene til Coogee Bay Hotel. Coogee kan også skilte med et fantastisk flott havbasseng, Wylies Baths. 50 meter, med friskt saltvann hjelper godt for deg som er lei av å kjempe mot de enorme bølgene.