Utsikt over Lisboa. Foto: Hans Kristian Krogh Hanssen
Utsikt over Lisboa. Foto: Hans Kristian Krogh HanssenVis mer

Fem storbyer du ikke har vært i

For flertallet er dette fortsatt ukjent mark. Og du flyr direkte fra Norge.

Ja vi elsker storbyferier, og nå går vi inn i våren, en av storbyferiens høysesonger. Hvor skal du reise? Paris, London, Praha, Roma?

Nei, hva med å prøve noe helt nytt? Vi har gått gjennom listen over direkterutene fra Norge, og plukket ut fem alternativer du antagelig ikke har vært i.

Lisboa

Portugals hovedstad blir ofte oversett til fordel for Paris, Madrid eller Roma. Men rufsete Lisboa er full av sjarm. Kanskje det er hit storbyferien skal gå i år? I Lisboa venter fadosangere, flott utsikt over byens åser fra Castelo de Sao Jorge, sjømat, særlig grillede sardiner, og en opplevelsesrik trikketur gjennom Alfamakvarteret. TAP Portugal flyr direkte til Lisboa fra Gardermoen.

Les mer her: Storbyguide til Lisboa

Se bilder fra Lisboa her: Røffe Lisboa

Århus

Det er like dejlig å være i Århus som i København. Foto: Stine Okkelmo
Det er like dejlig å være i Århus som i København. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Århus er Danmarks nest største by, og står ikke mye tilbake for København når det gjelder shopping, restauranttilbud og severdigheter. Århus er en minimetropol, og de mange studentene gir liv til byen, og sørger for at de mange barene er fulle av liv. Shoppingen er overraskende bra. Du finner både de store kjedene, og mange spennende småbutikker i Århus. De to største severdighetene som peker seg ut er Den Gamle By, et utendørsmuseum á la vårt Folkemuseum, og ARoS, byens kunstmuseum. Du kan fly direkte til Århus med British Airways fra Gardermoen, eller Ryanair fra Rygge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer om Århus her: Minimetropolen Århus

Badebukt utenfor Marseille. Foto: Marseille Tourist Office
Badebukt utenfor Marseille. Foto: Marseille Tourist Office Vis mer


Marseille

Vært i Nice ørten ganger før? Da er kanskje Marseille et alternativ? Middelhavsbyen er tilbake på Ryanairs rutekart, og er en vel så bra innfallsport til Azurkysten som Nice. Marseille har fått et rykte som en skummel by, men dette har endret seg de siste årene. Middelalderbyen kan lokke med 50 badestrender i omegnen, den livlige strandboulevarden La Corniche og den lokale aperitiffen pastis.

Grandiose Wien bærer preg av å ha vært Europas maktsentrum. Foto: Colourbox
Grandiose Wien bærer preg av å ha vært Europas maktsentrum. Foto: Colourbox Vis mer

Les mer her: Ti ting å gjøre i Marseille


Wien

Wien må være en av Europas mest elegante byer. Ikke vært der? Da bør du ta deg en tur. Pakk de fine spaserskoene dine og gjør deg klar for en vandretur i de flotte gatene, en kopp kaffe og et kakestykke på en av de gamle wienerkafeene, et show på Den spanske rideskolen og et kulturelt påfyll i Museumsqartier. Austrian Airlines og Norwegian tar deg til Wien fra Gardermoen.

Les mer mer her: Tips til Wien

Istanbul kan by på orientalske vibrasjoner. Foto: Yucel Tellici
Istanbul kan by på orientalske vibrasjoner. Foto: Yucel Tellici Vis mer


Istanbul

Istanbul er en av årets europeiske kulturhovedsteder, men det er ikke dette som er hovedgrunnen til at du bør dra. Det som trekker er møtet mellom europeisk og asiatisk kultur, de enorme markedene, verdenskjente byggverk som Den blå moské og Hagia Sophia, elleville fotballkamper på Galatasarays stadion, vannpiperøyking på tradisjonelle kafeer, eller høye cocktails på et av de supertrendy utestedene ved Bosporosstredet. Turkish Airlines og Norwegian flyr deg direkte til istanbul fra Gardermoen.

Les mer her: Storbyguide til Istanbul

Andre fine forslag til annerledes storbyferie: Helsinki, Edinburgh, Marrakesh, Valencia og Bordeaux.