Fem shoppingfavoritter

Roberto Cavalli, eksotisk frukt eller Bollywood-kjoler? Du får det i Oslo.

Shop till you drop. Oslo har de siste årene fått en rekke fine forretninger.

ILLUSTRASJONSFOTO: Per Ervland Foto: Per Ervland Vis mer


1. Benny Butikk

Benny Butikk ligger i kjelleren på Botsen, Oslo Kretsfengsel. Her selges håndverk og håndarbeid produsert av innsatte ved kretsfengselet og Bredtvedt kvinnefengsel. Her finnes kule gensere, leker, håndmalt espressoporselen, håndlaget papir og såpe og produkter som ironiserer over de innsattes situasjon, som for eksempel snailmail og sprellemenn med fangedrakt. Det beste er kanskje de superlave prisene.

Navn: Benny Butikk
Adresse: Åkebergv. 11
Tlf. 23 30 17 71
Transport: Buss 37 til Politihuset

2. Gutta på haugen

Spreke totengutter, mafiosopasta og pene ekspeditriser er noe av det Gutta på Haugen skryter av at de kan by kundene på. Men egentlig så glemmer man å sjekke ut om gutta er spreke eller pikene er pene, fordi man simpelthen går bananas i lekkeriene den vesle delikatesseforretningen ikke langt fra poplene på Sankthanshaugen, tilbyr.

Navn: Gutta på haugen
Adresse: Ullevålsveien 45
Tlf. 22 60 85 12
Transport: Buss 37 til Sankthanshaugen

3. Kamikaze-shopping

I Bogstadveien ligger de store, lekre moteforretningene vegg i vegg. En av DinSides favoritter er Kamikaze-forretningene. Her trenger du en kamikazeflyvers mot, for å handle; her er det dyrt, regn med 10.000 kroner for en drakt. Kamikaze Donna selger klær og tilbehør fra blant andre Yves Saint Laurent, Fendi, Gucci og Prada. Eller hva med et par Prada-joggesko til småtten i størrelse 25?

Kamikaze for ham ligger rett over gaten for donnaen. Her finner donnaens make klær fra Yves Saint Laurents Rive Gauche-kolleksjon, Gucci, flere linjer av Prada, Robert Cavalli og Cerruti.

Stalltips: Her handler Celine Midelfart og andre velkledde kjendiser.

Adresser: Kamikaze Donna, Hegdehaugsveien 27, tlf.: 22 59 38 45.
Kamikaze, Hegdehaugsveien 24, tlf.: 22 60 20 25
Transport: Trikk 11 til Oscars gate.

Som hentet fra bazaren i New Dehli. Men ikke si det til noen: de er fra Grønlandsleiret.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


4. Yalla i Grønlands basar

Det er i Grønlandsleiret, mellom mango- og yucaforretninger, mellom telefonisentraler og libanesiske frisører, en finner de deiligste blingbling-forretningene. På det splitternye kjøpesenteret Grønlands basar kan en handle paljettøfler (kule til jeans), sjokkrosa sarier (kule til å ha over jeans). Eller sexy stillettsandaler med stropper og ville Bollywood-armringer. For ikke snakke om indiske film, halalkjøttvarer og krydder. Den tyrkiske restauranten i huset har fått hederlig omtale i matpressen.

Navn: Grønlands basar
Adresse: Tøyengata 2, inngang Grønlandsleiret
Nett: Grønlands basar
Transport: Buss 37 i retning Helsfyr til Tøyengata eller T-banen til Grønland.

5. Interiød i Eske

Interiøartikler fra britiske Terence Conran, lamper fra Liz Emtage og Helen Rawlinson og Dnmark høyner garantert standarden i stuene våre, og det takket være Eske på Bislett. Butikken hevder å føre mykere produkter enn de tøffe italienske minimalistene. Det hjelper jo også at butikken ligger vegg i vegg med et av byens beste speltbrødbakerier.

Navn: Eske
Adresse: Sofies gate 2
Tlf. 40 00 52 53
Transport: Buss 21 eller trikk 17 til Bislett
Nett: Eske

Fem ting å gjøre i Oslo i sommer
Smak av Oslo
Byvandring
Barnslig gøy
Beste utepils
Tilbake til innledningen